Pianistul Nicolae Mihăilă se întoarce pe scena Filarmonicii orădene în cadrul concertului simfonic care va avea loc astăzi, 23 noiembrie.  Solistul orădean, absolvent al Guildhall School of Music & Drama din Londra, va prezenta în premieră Concertul nr. 2 pentru pian si orchestră în Re minor de E. MacDowell.

 

Nicolae Mihăilă s-a născut în Oradea, iar talentul său a fost remarcat încă de la vârsta de 5 ani. Desemnat, în anul 2005, „Copilul de geniu al României”, supranumit de presă Micul Mozart, Nicolae a început oficial studiul pianului la vârsta de 8 ani, sub îndrumarea profesoarei Elisabeta Fekete. A absolvit Liceul de Artă din Oradea şi şi-a urmat visul şi talentul, părăsind România pentru a studia muzica la Facultatea Guildhall School of Music & Drama din Londra.

Atât în timpul studenţiei, cât şi ulterior, tânărul a revenit cu drag în oraşul natal pentru a susţine concerte alături de Filarmonică. Artistul şi-a propus ca de fiecare dată când vine să promoveze în Oradea partituri rar cântate. Îşi va îndeplini acest deziderat şi cu ocazia concertului din 23 noiembrie, când va prezenta, în premieră pentru Oradea, Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în Re minor, al compozitorului romantic american Edward  MacDowell. Programul concertului simfonic mai cupinde şi Uvertura în stil italian, în Re Major, de Fr. Schubert, şi Simfonia a VIII-a în Sol Major, de A. Dvořák. Dirijorul spectacolului va fi maestrul Vlad Conta.

Biletele pentru acest concert au fost puse în vânzare şi se pot cumpăra inclusiv cu o oră înainte de spectacol.