Pentru prima oară, într-un mod organizat, sâmbătă 23 iunie, a avut loc întâlnirea absolvenților promoției 2008 a Grupului Școlar „Unirea” Ștei, din clasa a XII-a A, cu specializarea Tehnician în activități economice, a cărui diriginte a fost prof. ec. Ioan Mateiaș.

Printre stropii care au început să se rărească, la orele amiezii, absolvenții promoției anului 2008 de la Grupul Școlar „Unirea” Ștei, care acum poartă denumirea de Colegiul Tehnic „Unirea” Ștei, și-au făcut apariția plini de entuziasm de a se revedea într-un mod organizat după ce, de la ultimul clopoțel în această unitate de învățământ, s-au văzut doar sporadic. Ei au fost întâmpinați cu multă căldură de fostul lor diriginte, prof. ec. Ioan Mateiaș, dar și de actualul director al colegiului, prof. ing. Lucian Cernea, în calitate de gazdă foarte ospitalieră.

Și-au sărbătorit dirigintele

Întâlnirea foștilor colegi a fost plină de emoție, dar mai ales de nerăbdarea de a-și revedea fosta sală de clasă în care au trăit clipe de neuitat, așa cum afirmau chiar la primii pași făcuți în curtea colegiului. O surpriză aparte a trăit fostul lor diriginte la intrarea în clasă, deoarece la salutul acestuia, foștii absolvenți au răspuns cu „La Mulți Ani”, urare făcută prin prisma faptului că înainte cu o zi acesta și-a sărbătorit ziua de naștere. Pe lângă tortul oferit, dirigintele Ioan Mateiaș a fost cadorisit și cu o poză de grup de la absolvire, într-o ramă specială, care a făcut ca emoțiile acestuia să fie mai mult decât vizibile, dar și satisfacția la fel, apreciind gestul foștilor elevi, de care s-a atașat foarte mult, fiind ultima clasă la care a fost diriginte.

Amintiri depănate în cadru de sărbătoare

 Datorită evenimentului din viața celui care a fost permanent alături de ei în cei patru ani de liceu, atmosfera trăită de foștii absolvenți s-a transformat în una de sărbătoare, care s-a simțit pe toată durata orei de dirigenție, depășind de fapt granița a peste 120 de minute, scurse foarte repede, după remarca unei absolvente de nota zece, Violeta Florina Trip. În urma citirii catalogului au răspuns prezent Cristian Ovidiu Boc, Ioana Raveica Coste, Ionuț Andrei Filip, Victor Florin Incze, Daniel Damian Jurca, Adina Florina Laza (după căsătorie Mașcaș), Alexandra Lazea, Ioana Daniela Matei (Șarba), Ioan Zaharia Matei, Ioana Medrea (Deak), Maria Liliana Mocan (Bîte), Andreea Pantea (Paizan), Florentina Adriana Pat, Ioana Raluca Pele (Baic), Flavia Alexandra Talabur (Puie), Violeta Florina Trip. Fiecare absolvent și-a prezentat „cartea de vizită” de după absolvire, atât din viața personală cât și profesioanală, relatând cu multă sinceritate atât realizările cât și eșecurile suferite în cei zece ani de la ultimul clopoțel auzit împreună. Datorită unui album din anul absolvirii, cu toții și-au văzut „amprenta” din ultima zi de școală pusă la loc de cinste, fapt care a făcut ca micile năzbâtii din băncile școlii să fie repede actualizate. Cu mult tact pedagogic,  dirigintele clasei a fost în asentimentul foștilor elevi, reactualizând multe episoade hazlii din vremea respectivă, una aparte din viața acestora.

O promoție aparte

În cele două ore, cât de fapt a durat întâlnirea din clasă, fostul diriginte a clasei a XII-a A, a accentuat faptul că pentru profesori, dar mai ales diriginți, fiecare generație de elevi reprezintă o adevărată provocare, dar mai ales o răspundere față de modul lor de pregătire pentru următorii pași în viață. „Bine ați revenit la școala noastră!. Fiind ultima mea promoție, ca diriginte, aveți un loc aparte în sufletul meu de profesor. Mă bucur să vă revăd aproape neschimbați ca înfățișare, adică tot frumoși, dar realizați foarte bine profesional. Dacă ceea ce v-am împărtășit din experiența mea de viață va folosit, sunt un om fericit. Vă mulțumesc pentru alegerea datei întâlnirii, care a fost legată de ziua mea de naștere. Sunt cel mai fericit diriginte și vă doresc să ne putem reîntâlni sănătoși și peste zece ani”, a spus, printre altele, prof. ec. Ioan Mateiaș, dirigintele absolvenților promoției 2008, care după ce au făcut un tur prin sălile și laboratoarele colegiului, au avut parte de clipe minunate la Restaurantul Premier, din localitate, unde atmosfera a fost una la fel de destinsă ca din primele minute ale revederii.