Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor vor fi prezente atât independent, cât și în sistem integrat, pentru a menține și a asigura un climat de ordine și siguranță publică în zona de responsabilitate.

Pentru prevenirea oricăror aspecte care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică vor asigura măsuri de ordine publică atât sâmbătă, cât și duminică la manifestarea sportivă organizată de către Asociația Descoperă România 4x4 cu prilejul competiției automobilistice „Cupa Bihor 4X4” ce se va desfășura în localitatea Remeți.

Jandarmii vor fi prezenți și la manifestările sportive organizate de Asociația „XTerra Sport Bihor” la Cross-ul Cetății Oradea și „Beiuș Running Day ”. Totodată, în aceste zile, jandarmii bihoreni, în colaborare cu angajați ai AJVPS Bihor, Administrația Parcului Natural Apuseni și Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate – Serviciul Teritorial Oradea, vor desfășura acțiuni de prevenire și combatere a faptelor ilegale din domeniul piscicol, tăierilor și transporturilor ilegale de arbori și protecția ariilor naturale. Nu în ultimul rând, vor desfășura acțiuni împreună cu colegii din cadrul IPJ Bihor în contextul pandemiei de Covid-19.

Pentru evitarea unor situații neplăcute, jandarmii recomandă cetățenilor să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură și nu în ultimul rând, să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV 2, iar în caz de nevoie să solicite sprijinul jandarmilor sau să apeleze numărul unic de urgență 112.