Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost prezentă la Bursa Locurilor de Muncă organizată de AJOFM Bihor la Arena Antonio Alexe şi a stat de vorbă atât cu angajatorii cât şi cu şomerii, de la cei din urmă notându-şi date de contact şi problemele pentru care aceştia au oprit-o.

Raluca Turcan a fost abordată inclusiv de Ciprian Toie, fostul lider de sindicat al Ansamblului Folcloric Crişana, ale căror servicii vor fi externalizate de către Consiliul Judeţean Bihor.  Ministrul a acceptat comunicarea cu orădenii care i-au împărtăşit doleanţele lor, chiar dacă nu toate problemele ridicate de aceştia aveau legătură cu locurile de muncă.
Turcan a remarcat că la Oradea a fost organizată cea de doua bursă a locurilor de muncă din ultimele două luni.

„Spre deosebire de ediția anterioară, care a avut loc la jumătatea lunii iulie, la evenimentul de astăzi a crescut atât numărul agenților economici participanți, cât și numărul locurilor de muncă oferite. 56 de companii au prezentat 1223 de joburi vacante, dintre care peste 75% presupun studii superioare, studii medii sau calificări”, a explicat ministrul. „În urma bursei locurilor de muncă din luna iulie, au fost încadrați mai puțin de 10% dintre participanți, în condițiile în care numărul locurilor de muncă vacante l-a depășit pe cel al participanților aflați în căutarea unui job”,  a mai remarcat Turcan.

În județul Bihor au fost create, de la începutul anului şi până acum, 3.500 noi locuri de muncă și au fost înregistrați în jur de 200 noi angajatori.

Rămâne însă o problemp discrepanţa între nevoile angajatorilor şi calificările orădenilo care îşi caută un loc de muncă.