Mii de orădeni au vizitat vineri, dar şi sâmbătă şi duminică, în ciuda ploii, Cimitirul Municipal Rulikowski pentru a duce flori și a se reculege la mormintele celor dragi. Pentru a veni în întâmpinarea lor, ADP a păstrat program prelungit, de la 8.00 la 21.00, tot weekendul.

Administrația Domeniului Public Oradea a decis ca vineri, 1 noiembrie, dar şi sâmbătă, 2 noiembrie, şi duminică, 3 noiembrie, să fie prelungit programul de acces la Cimitirul Municipal Rulikowski. Mii de orădeni s-au recules la mormintele celor dragi, în acest interval. De asemenea, în ziua de 1 noiembrie, de la ora 17.30, la iniţiativa Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor Regina Maria, filiala Bihor, preşedinte col (r) ing. Dan N. Poinar, a fost oficiata o slujbă de pomenire a Eroilor la Monumentul Vulturul din cimitirul municipal. Apoi au fost depuse lumânări şi flori la parcelele de onoare ale militarilor români şi sovietici, la Monumentul Vulturul şi la Monumentul eroilor unguri. Zeci de orădeni au participat şi la aceste manifestări commemorative ale eroilor.

De asemenea, pe parcursul celor trei zile orădenii au avut şi ocazia să aranjeze mormintele celor dragi, trecuţi în nefiinţă. Administrația Cimitirului a pus la dispoziția celor interesați unelte (sape, greble, lopeţi, mături etc.) pentru aranjarea mormintelor. De asemenea, la intrarea în cimitir, precum și la poarta dinspre cartierul Europa, au fost amenajate locuri de unde oamenii şi-au putut procura flori, candele, lumânări sau coronițe în amintirea celor dragi. Accesul auto în incintă a fost interzis doar vineri, 1 noiembrie, cu excepția autovehiculelor care transportă persoane cu handicap locomotor sau cu mobilitate redusă, în baza legitimației care atestă acest fapt, afișate pe parbrizul autovehiculelor. De sâmbătă, accesul auto a fost permis din nou, contra unei taxe de 6 lei. Viteza de deplasare în incinta cimitirului a fost limitatp maximum 15 km/h, iar parcarea a fost posibilă  fără a deranja accesul pietonilor şi traficul auto. Începând de astăzi, 4 noiembrie 2019, și până în 31 martie 2020, programul de acces în cimitir va fi între orele 08.00 - 17.00.