La 45 de ani de la înființarea Cenaclului Flacăra, la 75 de ani de la nașterea lui Adrian Păunescu și la 100 de ani de la Marea Unire, numeroși membri ai Cenaclului Flacăra se întâlnesc din nou pentru un nou eveniment excepțional de muzică, poezie și dialog, plin de confirmări, dar și de surprize...

 

Remember Cenaclul Flacăra ajunge la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea miercuri, 3 octombrie, de la ora 19.00. Și-au anunțat participarea: Andrei Păunescu și trupa „Totuși”, Vasile Șeicaru, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Cristi Minculescu, Magda Puskas, Emeric Imre, Valentin Moldovan, Cristian Buică, Vanghele Gogu, Mădălina Amon, Generația Folk și invitați surpriză.

Cenaclul Flacăra a fost un fenomen cultural care s-a desfășurat între anii 1973 și 1985, condus de poetul Adrian Păunescu. De la poezia compusă de însuși Adrian Păunescu și până la versurile recitate din poeziile poeților consacrați, de la muzica timid îngânată de debutanți anonimi, care urcau pentru prima dată pe scenă și până la unele piese deja cunoscute ale unor formații sau soliști deja afirmați, Cenaclul Flacăra a delectat publicul cu muzică, începând de la melodii populare și până la muzică clasică, folk și rock.

„Cenaclul a fost interzis de autorități pentru că promova libertatea, cultura și gândirea neîngrădită, prin muzică, versuri și dialog, opunându-se cenzurii și dogmelor epocii totalitare”, arată organizatorii într-un comunicat de presă.

În primii 12 ani de activitate, au avut loc 1.615 manifestări cu peste șase milioane de spectatori. După reînființare, între 1990 și 2010, au mai avut loc peste 1.000 de manifestări, iar după 2010, au avut loc sute de evenimente „Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu”, în toată țara și în străinătate, cu sute de mii de participanți.

La Oradea, evenimentul va avea loc miercuri, 3 octombrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Prețul unui bilet este 100 sau 120 de lei, în funcție de locul solicitat. Accesul în sală se va putea face începând cu ora 18.00. Potrivit organizatorilor, copiii au gratuitate la eveniment până în vârsta de 6 ani, și doar ținuți în brațe. În cazul în care se dorește ocuparea unui loc se plătește bilet.