Bihorenii care doresc o audiență la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Bihor trebuie să respecte mai multe reguli, stabilite de instituție în vederea prevenirii riscului de transmitere a infecțiilor cu noul coronavirus.

Potrivit unei informări transmise de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, în contextul existenței unei transmiteri a infecțiilor cu noul coronavirus la nivel național, în perioada următoare, până la revenirea la normalitate, în vederea asigurării dreptului cetățenilor la petiționare, dar și a protejării angajaților unităților Ministerului Afacerilor Interne, activitatea de primire în audiență se va desfăşura numai în cazuri cu caracter deosebit, raportat la situația prezentată de către solicitantul audienței, în condițiile în care conform prevederilor art. 28, alin. (4) din OMAI nr. 33/2020 în cazul solicitarilor de primire în audiență se poate dispune aprobarea cererii, clasarea sau solutionarea de către compartimentul de specialitate.

În vederea solicitării audienței, este necesară completarea unei cereri, care trebuie trimisă la numărul de fax 0259/412.169, la adresa de e-mail cabinet@bh.politiaromana.ro sau prin poștă, la adresa I.P.J. Bihor - strada Parcul Traian nr.18, municipiul Oradea. Modelele cererilor pentru primire în audiență pot fi descărcate, în vederea completării, de pe site-ul Poliției Bihorene: https://bh.politiaromana.ro, secțiunea Utile/Program AUDIENTE. În situația aprobării audienței, aceasta se va desfăşura astfel: audiențele se vor desfăşura într-o singură locație, stabilită în arealul în care este permis accesul publicului în instituţie (punctul de primire al publicului). La o audiență vor fi acceptate maxim două persoane concomitent pentru dialogul cu personalul cu funcție de conducere.  Audiența se va limita la un interval de maxim 15 minute, respectându-se astfel recomandările medicale de evitare a interacțiunii prelungite dintre mai multe persoane. Persoanele care participă la audiență vor trebui să poarte mască şi mănuşi de protecție și să respecte regulile de prevenire a infectării cu COVID 19 stabilite la nivelul instituţiei. Spațiul unde are loc audiența va fi dezinfectat înainte și după încheierea fiecărei activități în parte. Activitatea de consiliere a cetățenilor, prevăzută de OMAI nr. 33/2020 privind activitățite de soluționare a petițiilor, primire în audiență și consiliere a cetățenilor, în Ministerul Afacerilor Interne, se va desfăşura telefonic, de către lucrătorii de relații cu publicul, cetăţenii putând să apeleze numerele de telefon afişate pe site-ul https://bh.politiaromana.ro. Activitatea de primire a petițiilor cetățenilor va fi asigurată prin intermediul adresei de e-mail cabinet@bh.politiaromana.ro , prin poștă, la adresa I.P.J. Bihor, strada Parcul Traian nr.18, municipiul Oradea județul Bihor sau la numărul de fax 0259.412.169.