Pasajul pietonal care subtraversează Bulevardul Magheru a intrat în proces de reabilitare, lucrările urmând să fie finalizate până la mijlocul lunii mai. Cele patru copertine care protejază accesele au fost montate în cursul lunii februarie.

Lucrările de reabilitare a interiorului pasajului pietonal Magheru au început cu refacerea pereților, prin completarea plăcilor de travertin deteriorate și recondiționarea integrală a pereților. „Pereţii au fost deja șlefuiți, urmând să se aplice un strat special de impregnant pentru piatră naturală, cu rol de protecție și antimurdărire”, menţionează Primăria Oradea.

În prezent, se lucrează la refacerea scărilor de acces dinspre parcul Traian și Aleea Ștrandului, respectiv a celor care fac legătura cu stațiile de tramvai.

„Momentan, se lucrează la treptele dinspre Aleea Ștrandului. Lucrările constă în înlăturarea plăcilor de mozaic desprinse și deteriorate și remontarea unor plăci de granit și sunt executate de S.C. Drumuri Orășenești S.A., prin acordul cadru de întreținere - reparații străzi/poduri (pasaje) în municipiul Oradea”, precizează municipalitatea.

Reabilitarea pasajului urmează să fie gata până la mijlocul lunii mai.

Reamintim în cursul lunii februarie a fost finalizată montarea celor patru copertine (două independente, cu dimensiuni diferite, și un ansamblu de două copertine care se unesc), acestea fiind realizate din panouri de sticlă securizată amplasate pe structuri metalice. De asemenea, au fost montate sisteme de iluminare ambientală cu led pe timp de noapte.

Valoarea investiției a fost de aproape 600.000 lei.

Pasajul pietonal Magheru este situat lângă pasajul rutier subteran care face legătură între Aleea Ştrandului şi Parcul Traian, investiţie finalizată în toamna anului trecut şi finanţată din fonduri europene. Realizarea Pasajului Magheru, primul pasaj rutier subteran din Oradea, a fost una dintre cele mai complexe lucrări care s-a desfășurat în ultimii ani în municipiul de pe Crişul Repede.