Noua scenă turnantă a teatrului orădean începe să prindă formă. În aceste zile, se montează structura metalică circulară, ale cărei elemente au ajuns la Oradea în 6 noiembrie.

Echipa executantului a lucrat până la orele serii, după care, în 7 noiembrie, a urmat verificarea preciziei mișcării circulare a discului având un diametru de 8 m. Marja de eroare a rotației nu poate depăși 2 milimetri – informează  András Vernes, directorul general al firmei Energolux. Sistemele de control au fost deja introduse în stâlpul de susținere central, iar motoarele care vor opera partea turnantă a scenei vor fi amplasate în aceste zile. După finalizarea structurii, urmează procesul îndelungat al montării pardoselii scenei. Paralel cu asamblarea structurii de susținere, se realizează mecanizarea ștăngilor. Sistemul de control al motoarelor este deja montat, iar întregul ansamblu va fi funcțional până în 25 noiembrie. Ștăngile mecanizate vor facilita munca personalului de deservire a scenei prin permiterea operării elementelor de decor și a corpurilor de iluminat în condiții de siguranță. Evenimentul festiv în cadrul căruia cele două teatre orădene vor inaugura împreună noua scenă va avea loc în cursul lunii decembrie.

Proiectul denumit ROHU 445 - Incubator cultural transfrontalier româno-maghiar pentru arta spectacolului  îl are ca lider pe Teatrul Csokonai din Debrecen care va construi un incubator pentru trupele de teatru amatoare din municipiu, partenerii în proiect fiind Primăria Municipiului Debrecen și Teatrul Szigligeti din Oradea. Valoarea integrală a proiectului este de 7.495.587,00 euro, din care Teatrului Szigligeti îi revine 1.029.546 euro, sumă compusă din finanțarea nerambursabilă ERDF (824.048,61 euro, 80,04%), cofinanțarea din bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (126.031,55 euro, 12,24%), respectiv contribuția proprie a Teatrului Szigligeti, în valoare de 79.465,84 euro, asigurată cu sprijinul finanțatorului instituției, Consiliul Județean Bihor, care asigură, totodată, cheltuielile neeligibile în valoare de 300.000 lei (62.761 euro).  Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniței şi care necesită o abordare comună, precum şi soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş pe partea română a graniței şi, respectiv, judeţele Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia.