Greu accesibilă și impracticabilă în perioadele ploioase, rampa de pe malul stâng, amonte de podul Decebal din Oradea, intră în reabilitare.

Anunțul a fost făcut miercuri, 27 octombrie, printr-o informare trimisă de Biroul de presă al Administrației Bazinale de Apă Crișuri.

Lucrările presupun corectarea pantei, prin umplutură de pământ, peste care va veni un strat de 20 cm de balast stabilizat, iar la final, un strat de 35 cm de piatră spartă. Rampa va avea o lungime de 36 m și o lățime de 3,5 m.

„Am solicitat proiectantului să prezinte cea mai potrivită soluție, astfel încât, pentru această rampă de acces, să nu fie nevoie să folosim beton, armături sau alte materiale de acest gen. Proiectul pe care l-am agreat folosește materiale precum pământ, balast și piatră spartă”, anunță Pasztor Sandor, directorul ABA Crișuri.

„Rampa va fi folosită atât de echipele noastre, în diverse acțiuni și lucrări de întreținere desfășurate în amonte sau în aval, cât și de alte instituții, dacă situația o va impune”, a adăugat Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al instituției.

De menționat că accesul pe rampă sau pe malul apei cu ATV-ul sau autovehiculul este strict interzis. În acest sens, la finalul lucrărilor de reabilitare, pe rampă se va amplasa o barieră.

Valoarea totală a investiției este de 146.000 lei (cu TVA), fiind alocată din surse proprii de Apele Române.