Până duminică, 17 septembrie, circulaţia rutieră în Parcul Traian, între Bulevardul Magheru şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie, este închisă pentru lucrări de înlocuire a rețelelor termice primare.

 

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat miercuri, 13 septembrie, mai multe închideri de străzi pentru realizarea de lucrări de termoficare. Astfel, la solicitarea firmei Tim Cluj, începând de ieri, 14 septembrie 2017, și până duminică, 17 septembrie 2017, este închisă circulația rutieră în Parcul Traian, între B-dul Magheru și accesul la Inspectoratul Județean de Poliție Bihor, pentru lucrări de înlocuire a rețelelor termice primare. Comisia a aprobat, de asemenea, la solicitarea firmei Elsaco Electronic, închiderea circulației rutiere pe străzile B. Șt. Delavrancea și Parcului, în perioada 14 septembrie 2017 și 10 octombrie 2017, în vederea realizării unor lucrări ce țin de reabilitarea sistemului de termoficare urbană a municipiului Oradea.

Tot miercuri a fost aprobată, la solicitarea Construcţii Copăcel, prelungirea închiderii circulației rutiere pe strada M. Kogălniceanu, între strada Sucevei și strada Samuil Micu Klein, până în data de 1 noiembrie 2017, pentru lucrări de înlocuire a rețelelor de apă și canalizare menajeră.

Municipalitatea orădeană reaminteşte că lucrările care se execută pentru reabilitarea sistemului de termoficare presupun înlocuirea conductelor de agent termic primar și sunt necesare pentru creșterea eficienței energetice și a calității serviciului de termoficare prin reducerea pierderilor de pe rețele. În prima etapă a lucrărilor, care s-a derulat în perioada 2014-2015, au fost înlocuiți 17,5 km de conducte, iar în cadrul etapei a doua, în anul 2016 au fost înlocuiți 5,7 km, anul acesta urmând să înlocuim încă 14,5 km. Lucrările la sistemul de termoficare se realizează pentru a putea asigura la parametri corespunzători încălzirea orașului în timpul sezonului rece și apa caldă menajeră pe toată durata anului, reducând astfel considerabil riscurile de apariție a avariilor pe rețele, care duc la întreruperea serviciului.