Elevii și profesorii de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Bihorul au umplut miercuri, 18 mai, Piața Unirii de culoare. Cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului, aceștia au ieșit să-și promoveze școala și donarea de sânge.

Elevi cu mingi de toate felurile, gimnaste, luptători și spadasini au luat cu asalt zona centrală a Pieței Unirii spre deliciul trecătorilor. Muzica și voia bună era completată de anunțul făcut de la o boxă mare, de către directorul Lucian Stance, care sublinia că unitatea școlară pe care o conduce promovează sănătatea, mișcarea, sportul de masă și sportul de performanță.

„În ultimii zece ani, LPS Bihorul a obținut peste 1.800 de medalii la competiții naționale și internaționale. Sunt peste 60 de sportivi care fac parte din locurile naționale ale României și care au participat la diferite competiții internaționale: Campionate Balcanice, Europene, Mondiale, Naționale”, a spus directorul, care a mai adăugat că evenimentul este la a doua ediție, fiind întrerupt de pandemie.

„Activitatea este pentru promovarea Zilei Internaționale a Sportului. Noi promovăm donarea de sânge, sportul în general, de masă și de performanță, promovăm activitatea din cadrul celor 11 secții ale LPS Bihorul. Îi invităm pe toți să facă parte din familia frumoasă a sportivilor de la LPS, să-și aducă copiii la selecțiile liceului nostru, pe diferite discipline sportive, în funcție de aptitudinile și abilitățile lor”, a spus Lucian Stance pentru Crișana. 

La activitate, elevii au fost coordonați și de fostul director Dan Matei și de directorul adjunct Roland Bocoi.

Atât săptămâna trecută, cât și ieri, 18 mai, elevii de la LPS Bihorul (55) au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea.

Alături de Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, în calitate de aplicant al proiectului „Donează sânge!”, parteneri deja tradiționali au fost: Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Direcția de Sănătate Publică-Serviciul Promovarea Sănătății.