Unicul complex termal de cinci stele din România, Lotus Therm Spa&Luxury Resort, a sărbătorit sâmbătă seara doi ani de la inaugurare. Peste 250 de invitaţi au participat la un dineu aniversar elegant, la reuşita căruia au contribuit chef Nicolai Tand, Cătălin Măruţă şi Andra, care a încheiat seara cu un concert electrizant.

 

Complexul termal de cinci stele a pregătit pentru clienţi pachete aniversare „2 Ani de SPA&LUXURY”, care a cuprins două nopţi de cazare, mic dejun şi cină, programe de animaţie pentru copii, AquaZumba şi AquaGym, acces gratuit la Aquapark Felixarium (14 piscine interioare şi în aer liber), acces gratuit la două tipuri de saună, fântână de gheaţă şi fitness studio. Pachetul a inclus participarea la dineul aniversar, care s-a ţinut, sâmbătă seara, în eleganul salon Ambra al complexului. Maestrul de ceremonii al seri a fost Cătălin Măruţă, iar dineul a fost presărat cu numeroase momente artistice. Kozak Band a întreţinut atmosfera cu hituri celebre, iar trupa Feeling Dance a prezentat un spectacol din mai multe stiluri de dans. Momentul a coincis cu premierea celor mai fideli clienţi cu carduri Club 10, iar unul dintre ei a fost invitat la dans de domnişoarele trupei. Manechinele MModels au prezentat colecţia Francess by Ştefania Pătcaş, iar seara s-a încheiată într-o atmosferă electrizantă prin concertul oferit de Andra.

Meniul serii a fost unul delicios, special conceput de chef Nicolai Tand care, în momentele de respiro, a fost asaltat de fani pentru selfie-uri. La fel ca maestrul de ceremonii, Cătălin Măruţă, intens fotografiat şi el.

 

Despre Lotus Therm

Unicul complex termal de 5 stele din România se întinde pe o suprafață de aproximativ 47.000 mp, investiția a fost realizată prin efortul susținut de cei cinci acționari: SIF Transilvania Brașov, SIF Oltenia Craiova, SC Turism Felix SA, SIF Muntenia București și SIF Moldova Bacău și se ridică la 29,3 milioane euro. Filosofia hotelului se bazează pe principii cheie ale ospitalității, Lotus Therm impresionând prin designul modern, valoarea și atenția oferită clienților săi. Cu o capacitate de 180 camere și 262 de locuri de cazare (79 camere single, 37 camere double, 3 camere pentru persoane cu dizabilități, 39 apartamente, 8 suite și 6 apartamente speciale - VIP, Honeymoon, Gold, Blue), Lotus Therm este cel mai spectaculos hotel din turismul balnear românesc.

Aquapark-ul este proiectat și construit la cele mai înalte standarde și oferă distracție și surprize, indiferent de vârstă. 14 piscine interioare și exterioare cu recirculare și apă termală, jacuzzi, peșteri, cascade, 2 tobogane, zone de luat masa (Cascada Bar, Yammi Grill, Tiki Bar), teren de beach volley, sezlonguri, umbrele, papuci și prosoape. Cochetul Gold Spa din cadrul Aquapark Felixarium are un design modern și transformă vizita la SPA într-una relaxantă și, în același timp, luxoasă. Servicii și terapii: 3 tipuri de saune (cu infraroșu, uscată, umedă), cameră de gheață, împachetare cu ciocolată, masaj cu pietre vulcanice, masaj cu bețe de bambus. Însă, atracţia principală rămâne cupola retractabilă de deasupra piscinelor interioare care lasă la vedere un impresionant spectacol celest, diurn sau nocturn.

Centrul de tratament balnear Nelumbo Med-Spa al complexului dispune de cele mai variate servicii și terapii: hidroterapie, împachetări și băi cu nămol, împachetări cu parafină, electroterapie, hidrokinetoterapie, kinetoterapie, masaje, piscine interioare cu apă termală, cosmetică (tratamente faciale cu produse BABOR și Gerovital), saune și o fântână cu gheață pentru curajoșii care vor să se răcorească. Centrul de tratament dispune de o tehnologia de ultimă generație în recuperare, Tecar Terapia, fiind unicul aparat din regiunea de Nord-Vest a României.

 

Hotelul anului în România

Încă de la inaugurare, hotelul Lotus Therm a devenit o destinaţie preferată pentru turiştii individuali companiile care doresc o locaţie exclusivistă pentru evenimentele de business. Între octombrie 2015 şi octombrie 2017, la Lotus Therm au ajuns 44.749 de turişti, care au adunat 116.452 zile de turist în hotelul SPA.

Complexul din Băile Felix a primit numeroase distincţii în cei doi ani de funcţionare, printre care cea de-a treia distincție consecutivă obținută în 2017 la TopHotel Awards, cel mai important eveniment dedicat industriei hoteliere, a turismului și a ospitalității din România: Hotel of the year for balneary tourism/Hotelul anului - categoria turism balnear.

Alte premii și certificări obținute: Certificatul de excelență Transylvania Beyond 2017, Espa Innovation Awards 2017 - Certificat Finalist; Locul I - Hotel of the year for balneary tourism/Hotelul anului - categoria turism balnear 2016; Locul I - Hotel opening of the year/Deschiderea hotelieră a anului 2016; Premiul de excelență oferit de Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului 2016; Premiul de excelență oferit de Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, înmânat cu felicitări de către Michel Adam, CEO Fashion TV, încă din 2015, anul inaugurării.