Lucrările de amenajare a locurilor de parcare şi a acceselor auto în zona străzii Morii, lângă blocurile X13-X14-AN11, din cartierul Nufărul, au fost finalizate, recepția lucrărilor urmând să se facă la începutul lunii septembrie. Tot în luna septembrie ar putea începe lucrările de amenajare a unui parc în spatele magazinului Selgros.

Pe o suprafață de 1.083 mp, s-au realizat 23 de locuri de parcare cu dimensiunea de 5x2.5 m. În cadrul lucrărilor au fost executate săpăturile și stratul de balast atât la accesul auto, cât și la parcări, au fost montate bordurile, a fost reabilitat un podeț și au fost executate lucrările de canalizare pluvială. Totodată, s-a realizat stratul de piatră spartă, așternerea mixturilor asfaltice și realizarea marcajelor rutiere. Lucrările au fost executate de asocierea Drumuri Bihor-Proexco-Drum Asfalt-Electofor SRL, valoarea contractului fiind de 211.801,41 lei fără TVA.

Tot în această zonă, administrația locală pregătește realizarea unui parc, pe o suprafață totală de 1.853 mp, prin modernizarea unui spațiu verde degradat situat în spatele magazinului Selgros. „În acest moment, suprafața terenului este liberă de construcții, dar este neîntreținută și plină de gunoaie. Accesul principal în parc se va face dinspre zona de blocuri, iar accesul secundar din direcția vestică dinspre prelungirea str. Morii”, menţionează Primăria Oradea, care a precizat că luna trecută a avut loc deschiderea ofertelor depuse pentru elaborarea proiectului pentru autorizarea lucrărilor, a proiectului tehnic de execuție a lucrărilor, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru amenajarea parcului. La licitație s-a prezentat un singur ofertant.

Potrivit Primăriei Oradea, valoarea estimată a lucrărilor este de 1.079.000 lei cu TVA, lucrările de amenajare a parcului urmând să înceapă, cel mai probabil, în cursul lunii septembrie.

Lucrările propuse sunt: amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii, amenajarea unui teren de baschet, realizarea a două alei transversale care să lege diferite zone ale parcului, platforme asfaltate delimitate de borduri din beton, montare bănci clasice cu spătar, montare coșuri de gunoi, amenajare spații verzi, montare rastele pentru biciclete, realizarea unui sistem de irigare automatizat, realizarea unui gard metalic la terenul de baschet, împrejmuirea parcului, realizarea iluminatului public.