Ca și în celelalte două cazuri, bărbatul de 77 de ani care a decedat sâmbătă, 10 februarie, suferea de mai multe boli, gripa agravându-i starea. Medicii au aflat că orădeanul avea gripă abia ieri, 13 februarie, când au sosit rezultatele de la Institutul Cantacuzino. La această oră, în mai multe secții ale Spitalului Județean sunt interzise total vizitele.

În ciuda situației alarmante, în Oradea nu se poate vorbi de o epidemie. Asta pentru că toate cele trei cazuri au fost izolate, persoanele provenind din comunități și zone diferite.

„Bărbatul avea 77 de ani, era din Oradea, a fost internat pe 8 februarie și a decedat pe 10. Era pacient cronic cu multiple comorbidități, insuficiență respiratorie acută. A făcut febră 42 de grade, abdomen acut urmat de infarct enteromezenteric (n.r. - astuparea bruscă a vaselor care deservesc intestinul). Confirmarea că avea și gripă de tip A, subtip (H1) pdm09 ne-a sosit azi dimineață (n.r. marți, 13 februarie)”, a spus directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea – Lucia Daina, care a mai adăugat că deși, din punct de vedere epidemiologic, nu se poate vorbi de carantină, pe  Secțiile de diabet, chirurgie, neonatologie și anestezie-terapie intensivă sunt interzise total vizitele. Asta înseamnă că la Maternitate, spre exemplu, sunt interzise vizitele până la îmbunătățirea situației.

Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a transmis, ieri, că numărul total de decese cauzate de virusul gripal a ajuns la 26.