Peste 150 de elevi de la 12 licee din Bihor au participat ieri, la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, la o dezbatere care a avut în centru diminuarea violenței în rândul tinerilor. Evenimentul a fost condimentat cu un concurs cu premii pe trei secțiuni: teatru, arte și literatură.

 

Pentru a diminua violența în rândul tinerilor și a crește toleranța și responsabilitatea față de semeni, Uniunea Femeilor Bihor a organizat un proiect intitulat „Rolul social al actorilor educaționali în combaterea violenței” finanțat de Consiliul Județean Bihor. Una dintre temele proiectul a fost „Stop violența” și a constat într-o expunere-dezbatere în care s-a discutat despre ce este violența, care sunt cauzele, sancțiunile și soluțiile pentru diminuarea ei. Desfășurată ieri, de la ora 13.00, la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, dezbaterea s-a bucurat de prezența episcopului greco-catolic Virgil Bercea, a inspectoarei Daniela Sopota, a unei reprezentante a Colegiului Consilierilor Juridici Bihor și a președintei Uniunea Femeilor Bihor – Angela Pop.

„Felicitări că vă implicați dincolo de ce fac colegii voștri. Înseamnă că aveți ceva în plus”, a spus Virgil Bercea care i-a îndemnat pe elevi să aleagă să fie buni pentru că lucrurile bune se vor întoarce înapoi, spre ei. Reprezentanta Colegiului Consilierilor Juridici Bihor a vorbit despre corelația dintre fapte și sancțiuni, concluzionând că responsabilitatea și înclinația spre a face bine merită răsplătite și încurajate.

„Prin acest proiect județean, noi, Uniunea Femeilor Bihor, am dorit să unim cei trei actori educaționali (justiție, religie și educație), astfel încât să-i sensibilizăm pe adolescenți prin a conștientiza că printr-o bună educație, o bună cunoaștere a legislației, cu smerenie și credință în Dumnezeu, prin promovarea binelui, frumosului și respectului față de semeni se poate diminua mult acest flagel ucigător: Violența”, susține Angela Pop, președinta Uniunii Femeilor. 

Elevii de la cele 12 unități de învățământ au participat și la un concurs cu premii, desfășurat pe trei secțiuni: teatru, arte și literatură. Evenimentul a fost organizat de Uniunea Femeilor Bihor în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Episcopia Greco-Catolică și Colegiul Consilierilor Juridici Bihor.