Cinci ani au durat lucrările de reabilitare a Teatrului de Stat Regina Maria. La 10 ani de la finalizarea lucrărilor, acesta este afectat în partea din față de desprinderea unor bucăți din mustățile ornamentale din zona acoperișului.

Zilele trecute, pe fațada clădirii, mai exact în zona acoperișului din partea centrală a teatrului, au început să cadă bucăți mari de tencuială și elemente ornamentale. O echipă de muncitori ajutați de o nacelă pentru lucrul la înăltime au securizat zona afectată cu o plasă specială pentru a împiedica și alte bucăți să cadă și să rănească pe cineva.

Clădirea Teatrului a fost preluată de Consiliul Local în anul 2009 în vederea coordonării lucrărilor de modernizare. Cinci ani au durat lucrările de reabilitare a acestuia, timp în care a fost renovat complet. Lucrările au început cu reparaţii capitale la faţadă şi au continuat cu lucrări interioare de restaurare, toate acestea fiind executate în trei etape. La începutul anului 2010, reprezentanţii Primăriei Oradea au predat clădirea renovată Consiliului Judeţean Bihor. Valoarea totală a lucrărilor, executate prin Administraţia Imobiliară Oradea, este de 11.500.000 lei, iar valoarea totală a lucrărilor de renovare a Teatrului de Stat este de 15,5 milioane lei.

Contactați, reprezentanții teatrului nu au putut oferit un comunicat în legătură cu cele întâmplate.