Pe timpul verii, în fiecare joi, de la ora 10.00, polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Bihor îi așteaptă pe copii în Parcul Libertății din Oradea la Atelierul de educație pentru siguranță.

„Cu multă bucurie, ne continuăm întâlnirile cu prichindeii din Parcul Libertății pe tema educației pentru siguranță”, anunță reprezentanții Fundației Comunitare Oradea (FCO), menționând că următoarea întâlnire este programată joi, 15 iulie, de la ora 10.00.

„În cadrul acestor ateliere se va aborda tema siguranței rutiere prin simulări de trafic și povestiri însoţite de jocuri de rol. O altă activitate vizată va fi siguranța tinerilor în mediul online și vor fi desfășurate activități prin care adolescenții vor afla informații din cazuistica instrumentată de Poliția Română în domeniul pornografiei infantile prin sisteme informatice, li se vor prezenta prevederile Codului Penal, modalitățile de abordare a victimelor, efectele asupra victimelor, toate aceste activități având ca scop creșterea gradului de conștientizare privind pericolele existente în mediul online”, mai transmit organizatorii.

Evenimentul se adresează copiilor cu vârste între 6 și 14 ani, participarea fiind gratuită.  

Atelierele au loc în parteneriat cu polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

„Vă puteți anunța prezența prin înscrierea la link-ul https://bit.ly/2StyBeD, fie vă puteți alătura ad-hoc activității la ora programată. În caz de condiții meteo nefavorabile, atelierul nu se ține”, menționează reprezentanții FCO.