Ieri, începând cu ora 07.30, poliţiştii rutieri au organizat două activităţi cu patrulele şcolare de circulaţie, una pe DN 76 Sânmartin, în zona adiacentă Şcolii Gimnaziale Sânmartin, iar cea de-a doua, la Şcoala Gimnazială „Dacia” din municipiul Oradea.

 

Activităţile derulate ieri dimineaţă de poliţişti, alături de elevi, fac parte din programul Săptămânii Poliţiei bihorene, organizată de IPJ Bihor cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Azi, acţunile vor continua cu o expoziţie de desene sub genericul „Poliţistul, prietenul copiilor”- în Orăşelul Copiilor din municipiul Oradea. Aici va fi organizată o expoziţie în cadrul căreia vor fi expuse peste 100 de desene cu mesaje preventive, realizate de elevi din clasa întâi din 17 unităţi şcolare din judeţul Bihor, implicaţi de poliţiştii de prevenire bihoreni în proiectul naţional „Şcoala Siguranţei Tedi”. De asemenea, în Orăşelul Copiilor vor fi prezenţi şi poliţişti rutieri bihoreni, cu un autoturism de serviciu, pe care copiii îl vor putea observa îndeaproape, sub îndrumarea poliţiştilor rutieri bihoreni. Miercuri, începând cu ora 12.00, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Municipiul Oradea, se va desfăşura cea de-a zecea ediţie a Concursului cu tematică preventivă „Şcoala fără violenţă”. Concursul este organizat de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi cu cei ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”.

Concursul își propune să crească nivelul de siguranță a elevilor în spațiul public și privat, provocându-i să se implice creativ în elaborarea unor piese de teatru cu mesaj preventiv şi să le transpună pe scenă în spectacole destinate propriilor colegi. Totodată, elevii vor avea de parcurs o altă probă pe teme de educație juridică. De asemenea, elevii vor avea ocazia să își demonstreze creativitatea, prin conceperea și realizarea unui poster pe tema prevenirii criminalității. Elevi și profesori din cadrul a 17 de instituții școlare din județul Bihor au răspuns invitației polițiștilor bihoreni de a se înscrie și a participa la competiția desfășurată anual de Poliția Bihoreană împreună cu partenerii de program. Astfel, peste 150 de elevi din municipiul Oradea, municipiul Beiuș, Ștei, Tinca, Șuncuiuș, Roșia, Husasău de Tinca, Vașcău, Câmpani, Hidişelu de Sus, Bulz, Chişlaz, Sânnicolau Român, coordonați de profesorii lor, vor concura pentru a-şi dovedi cunoştinţele în materie de prevenire a violenţei în mediul şcolar.     Miercuri, începând cu ora 10.00, respectiv 13.00, la sediul Poliţiei Municipiului Oradea (Calea Aradului) se va desfăşura activitatea educativă „Poliţist de ordine publică pentru o zi”. Astfel, 60 de elevi de gimnaziu vor avea ocazia să viziteze sediul Poliţiei Municipiului Oradea şi Dispeceratul Poliţiei Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. Poliţiştii de ordine publică orădeni le vor dezvălui elevilor de gimnaziu bihoreni din tainele meseriei de poliţist de ordine publică. Elevii vor avea posibilitatea să însoţească poliţiştii în teren, într-o misiune de patrulare în oraş, să observe modalitatea de reacţie în urma unui apel la numărul 112 şi să asiste la simulări de intervenţie a poliţiei de ordine publică la anumite evenimente. De asemenea, elevii vor putea observa îndeaproape autoturismele din dotarea poliţiştilor de ordine publică. Joi, 23 martie 2017, începând cu ora 12.00, la Poligonul de Tragere din cadrul Bazei Sportive „Dinamo Oradea” din Municipiul Oradea, se va desfăşura competiţia „Cupa Poliţiei Bihorene la Tir” pentru elevii de gimnaziu. În competiție vor fi angrenați elevi de gimnaziu din cadrul a 10 instituții de învățământ din municipiul Oradea, care vor avea ocazia să își demonstreze precizia în cadrul unui concurs de tragere cu arma de tir cu aer comprimat, sub îndrumarea polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a polițiștilor din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității. În perioada 20 – 22 martie a.c., în cadrul evenimentelor organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor pentru sărbătorirea Zilei Poliţiei Române se desfăşoară competiţia „Cupa Poliţiei Bihorene la Fotbal”. Meciurile sunt disputate pe terenul de sport al Bazei Sportive „Dinamo” Oradea, în campionat fiind angrenate 20 de echipe formate din poliţişti din toate structurile din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, care vor juca în patru grupe.