Parcarea etajată de pe strada Iosif Vulcan se află în faza de licitaţie publică deschisă pentru elaborarea documentației tehnico-economice și execuția lucrărilor. Data limită de depunere a ofertelor în SICAP este 18 octombrie.

„Odată cu modificarea configurației circulației din piețele centrale ale orașului (Piața Unirii și Piața Ferdinand), respectiv pietonalizarea parțială a străzii Aurel Lazăr, între intersecția cu str. Republicii și intersecția cu str. Andrei Șaguna, scoaterea parcărilor de pe carosabilul și trotuarele arterelor adiacente zonei Pieței Ferdinand, cât și adoptarea altor măsuri de descongestionare a traficului din zona centrului istoric, era necesară identificarea unor amplasamente, cât și edificarea unor parcări etajate. Această investiție va rezolva problema locurilor de parcare în zona centrală prin construcția unei noi parcări supraterane între strada Aurel Lazăr și strada Iosif Vulcan, parcare care va avea 145 de locuri”, menţionează Primăria Oradea.

Parcarea va fi edificată pe un teren de 4.179 mp, existent  în curtea interioară delimitată de str. Iosif Vulcan nr. 12-14 și str. Aurel Lazăr nr. 5-9.

Conform soluției propuse, clădirea parcării va avea regimul de înălțime D+P+3E. Accesul auto și pietonal în clădire se va realiza prin partea sudică, dinspre str. Iosif Vulcan, având o lățime de 5,80 m. Totodată, au fost prevăzute și 2 accese secundare pietonale, utilizate și pe post de ieșire de evacuare în caz de incendiu - unul pe latura nordică, iar al doilea opus, în sud. În dreptul accesului principal este propusă amplasarea încăperii personalului de unde se supraveghează intrarea și ieșirea din parcare, de unde se și administrează întregul ansamblu. La parter se află grupurile sanitare pentru participanții din trafic. Etajele parțiale sunt legate între ele prin case de scară și lifturi bordate cu diafragme din beton armat. Din cele 145 de locuri de parcare, 6 sunt destinate utilizării de către persoane cu handicap. Pe lângă locurile de parcare auto mai sunt prevăzute și spații pentru biciclete și motociclete.

Valoarea estimată a investiţiei este de 10.919.383,48 lei (fără TVA).