Mineral Expo continuă să fie, de peste 10 ani, un mijloc exclusivist de exprimare a eleganţei, rafinamentului și bunului gust, care îşi propune să aducă împreună iubitorii de frumos: bijutieri, artişti handmade, cunoscători ai tainelor cristaloterapiei, geologi.

Reuniți sub egida „Mineral Expo”, în cele mai mari oraşe ale ţării şi chiar peste hotare, expozanţii impun prin pricepere, maiestrie, eleganţă şi minuţiozitatea detaliilor, un standard ridicat al evenimentelor organizate.

„Mineral Expo (expoziții de bijuterii şi minerale) este un proiect ambiţios născut din pasiunea pentru frumos. După limitările referitoare la organizarea de evenimente din perioada pandemică, seria expozițiilor itinerante continuă cu Salonul de Minerale, Bijuterii, Geme şi Fosile din Oradea, eveniment găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor, între 3 şi 5 iunie 2022”, anunță organizatorii evenimentului.

Evenimentele organizate anterior au obișnuit publicul vizitator cu exponate de excepţie precum colecţii de bijuterii din pietre preţioase şi semipreţioase, ediţia din 2022 de la Oradea, nefăcând excepţie.

Organizatorii Mineral Expo au pregătit expunerea, în premieră, a unor bijuterii cu morganit la care se poate observa fenomenul  de pleocroism (schimbarea culorii în funcție de direcția de observare).

„Morganitul este cea mai rară varietate de beril, fiind extras din Brazilia, Afghanistan, Namibia, Statele Unite şi Madagascar. Pe Scara Mohs duritatea berilului este situată între 7, 5 şi 8, iar nuanţele spectaculoase de roz piersică şi violet intensifică valoarea estetică a bijuteriilor în care este montat”, mai transmit organizatorii.

Timp de trei zile, în intervalul orar 10.00-18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, vizitatorii pot admira și achiziționa bijuterii din întreaga gama a pietrelor prețioase și semiprețioase. Safire, rubine, smaralde, cuarțuri, precum și obiecte de decor din Jad de Pakistan sau malachit din Munții Ural –Rusia vor fi expuse și admirate de iubitori ai frumuseților din adâncul Pamântului.