Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au descoperit, în urma unei sesizări, o societate care efectua activităţi sportive ilegale de paintball într-o arie naturală protejată.

Ca urmare a unei sesizări, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au efectuat un control în situl Natura 2000 ROSCI0267 Valea Roşie, unde a fost identificată o societate ce întreprinde activităţi sportive de paintball.

„Pentru această activitate sportivă, este obligatoriu obţinerea acordului administratorului ariei naturale protejate ANANP - ST Bihor”, anunță, printr-un comunicat de presă, reprezentanții Gărzii de Mediu Bihor.

Potrivit acestora, la o activitate sportivă de paintball sunt utilizate în medie circa 2000 bile de diferite culori, diferiţi pigmenţi, care nu sunt solubili în apă rece, doar la peste 40 de grade Celsius.

„Pentru lipsa Acordului administratorului ariei naturale protejate societatea a fost sancţionată contravenţional conform Ordonanței de Urgență nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate”, se precizează în document, cu mențiunea că reprezentanții societății trebuie să cureţe urmele lăsate de vopsea în pădure.