Nu mai puțin de 5.727 de locuri îi așteaptă pe elevii din Bihor care vor păși pentru prima dată la școală, în clasa pregătioare. Pe site-ul inspectoratului sunt publicate școlile la care se pot înscrie copiii în funcție de strada pe care locuiesc și centrele unde se pot face evaluările dezvoltării psihosomatice.

 

Și anul acesta reprezentanții Inspectoratului Școlar județean (IȘJ) Bihor promit că niciun copil nu va rămâne neînscris la școală.

„Pentru anu școlar 2018-2019, elevii din Bihor vor avea la dispoziție 5.727 de locuri, din care 139 pentru învățământ particular și 5.588 pentru învățământ de stat” a spus, pentru Crișana, purtătorul de cuvânt al IȘJ Bihor - Claudiu Damian.

La fel ca în anii precedenți, în clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2018, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei, se pot înscrie în clasa pregătitoare. Evaluarea psihosomatică se poate face în perioada 1 - 23 martie 2018 iar în Bihor sunt 14 centre speciale pentru acest test. Lista lor, precum și condițiile, se găsește pe siteul isjbihor.ro.

Tot pe site-ul inspectoratului se găsesc și listele cu arondarea străzilor unităților de învățământ din proximitate - școala de circumscripție dar și cererile tip de înscriere în clasa pregătitoare.   

Conform Ministerului Educației, prima etapă de înscriere a copiilor în învățământul primar ține până pe 26 martie, urmând ca, pe 30 martie, să fie afișate, în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare, lista copiilor înscrişi după prima etapă

Etapa a doua se va desfășura între 12 și 18 aprilie. Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă. Pe 23 aprilie va avea loc afişarea listei copiilor înscrişi după a doua etapă.