Municipalitatea orădeană a anunţat cetăţenii cu drept de vot care s-au mutat în Oradea se pot înscrie în registrul electoral până în data de 13 august.

„Primăria Municipiului Oradea informează cetăţenii cu drept de vot că până cel mai târziu cu 45 de zile înaintea datei scrutinului, cetăţenii cu drept de vot care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală în care au loc alegeri pot solicita primarului, pe baza actului de identitate, înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă pentru scrutinul respectiv, până în data de 13 august 2020, la Primăria Municipiului Oradea, cam. 21, în intervalul orar 8.00-12.00”, a anunţat, ieri, Primăria Oradea.

Persoana fizică care locuiește mai mult de 15 zile la o locuință secundară poate solicita stabilirea resedinței, inclusiv pe baza unei adeverințe eliberată de administrația publică locală din care să rezulte că solicitantul sau găzduitorul acestuia figurează înscris în registrul agricol cu imobil cu destinația de locuință.

Astfel, orădenii se pot programa, online, la SPCLEP Oradea - Biroul de Evidenţă a Persoanelor, pe site-ul new.evp-oradea.ro, pentru solicitarea stabilirii reședinței.