Casa Județeană de Pensii (CJP) Bihor are un nou director, începând din această săptămână, în persoana lui Laurențiu Țenț. Bihoreanul a fost președintele Casei Naționale de Pensii Publice în perioada 9 decembrie 2019 - 27 aprilie 2020, fiind cel mai tânăr director al CNPP.

Laurențiu Țenț, actualul director adjunct, i-a luat locul directorului interimar Doina Cosor, după ce a câștigat concursul desfășurat la București, în fața directoarei interimare Doina Cosor.

Concursul pentru funcția de director executiv al Casei de Pensii Bihor a avut loc în două etape: prima, constând în susținerea unei probe scrise, a avut loc vineri, 3 septembrie, iar a doua etapă a concursului, proba de interviu, s-a desfășurat joi.

Laurențiu Țenț a fost președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) în perioada 9 decembrie 2019 - 27 aprilie 2020, fiind cel mai tânăr director al CNPP. Ţenţ fusese numit la şefia Casei Naţionale de Pensii tot de către premierul Ludovic Orban, în decembrie 2019, după revocarea din funcţie a fostului şef al CNPP, Ioan Petru Căprariu. În patru luni, acesta a fost revocat din funcție, la cererea ministrului Muncii, Violeta Alexandru, cu care intrase în conflict, iar de atunci și-a reluat poziția deținută anterior, de director adjunct al Casei Județene de Pensii.

Funcționar public de carieră, Laurențiu Țenț a lucrat la Direcția Generală a Finanțelor Publice Bihor, apoi la Casa Județeană de Pensii Bihor. Este licențiat în drept al Facultății de Științe Juridice și Administrative Oradea.