În scopul limitării aglomerației, Primăria Oradea restricționează, începând de astăzi, 16 martie, o parte din activitatea cu publicul.

Având în vedere situația legată de apariția primului caz de coronavirus în județul Bihor și necesitatea de a lua măsuri pentru a limita infectarea populației, Primăria Oradea a luat câteva decizii care se vor aplica începând de astăzi, 16 martie, pentru o perioadă nedeterminată, în funcție de evoluția și reglementările de la nivel național.

Astfel, Centrul pentru relații cu publicul rămâne deschis de luni până joi, între orele 7.30 – 18.00, și vineri, între orele 7.30 – 15.30, însă la ghișee NU se vor realiza operațiuni pentru care există canale alternative (online, email, internet banking sau prin corespondență), precum: încasarea impozitelor pe clădiri, terenuri și autoturisme; încasarea amenzilor; încasarea chiriilor și redevențelor; depunerea declarațiilor fiscale pentru clădiri și terenuri; depunerea petițiilor/sesizărilor.

Celelalte operațiuni din Centrul de Relații cu Publicul sau de la Serviciul Stare Civilă se vor face cu restricționarea numărului de persoane și în condițiile în care se păstrează o distanță de minim 1,5 metri față de celelalte persoane, în Piramidă accesul publicului fiind restricționat la maxim 25 de persoane o dată.

„Accesul cetățenilor se va realiza doar pe poarta dinspre strada Primăriei. Celelalte porți de acces în clădirea Primăriei vor fi închise. Relația cu publicul se va realiza strict în spațiile de la parterul instituției. Se restricționează accesul publicului la restaurantul din incinta Primăriei, accesul urmând să fie permis doar angajaților instituției.

Toate consultările publice din perioada următoare vor fi amânate, cetăţenii urmând să trimită propunerile pe e-mail”, anunță reprezentanții municipalității.

Municipalitatea roagă cetățenii ca, în această perioadă, să evite prezența la sediul primăriei, doar dacă au probleme care nu pot fi amânate. Altfel, cetățenilor li se recomandă să folosească celelalte mijloace de comunicare, respectiv prin telefon, la numărul 0259/437.000, fax 0259/437.544, e-mail primarie@oradea.ro, aplicația pentru dispozitive mobile Oradea City Report.