Pompierii militari bihoreni au intervenit ieri pentru stingerea a trei incendii produse în localitățile Tileagd, Aleșd și Salonta, unul dintre acestea soldându-se cu rănirea unei persoane.

Incendii s-au produs la o clădire dezafectată din Tileagd și la o locuință din Aleșd. Între orele 09.45 -10.45, două echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd, în cooperare cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Tileagd, au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire dezafectată de pe strada Tilecușului din Tileagd, eveniment soldat cu arderea unei suprafețe de aproximativ 50 de metri pătrați din acoperișul construcției. Cauza probabilă a incendiului a constituit-o utilizarea unui aparat de tăiere/lipire fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

În jurul orei 11.00, pompierii aceleiași subunități au fost mobilizați pe strada Ogorului din Aleșd, unde au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la acoperișul unei case. Incendiul, provocat, probabil, de un scurtcircuit electric, a fost stins în aproximativ 30 de minute, echipajele reușind să împiedice propagarea flăcărilor la încăperile locuinței. Ca urmare a producerii evenimentului a ars acoperișul, pe o suprafață de circa 40 metri pătrați.

Persoană rănită la Salonta

Cea de-a treia situație de urgență survenită în județ în cursul acestei zile, gestionată în acest caz de pompierii Detașamentului Salonta, s-a produs în jurul orei 12.30, pe strada Războieni din municipiul Salonta.

Flăcările, care se manifestau la acoperișul unui adăpost de păsări cu posibilitate de propagare la o construcție auxiliară, au fost stinse rapid de pompierii mobilizați la fața locului, însă proprietarul gospodăriei, care încercase să stingă incendiul înainte de sosirea echipajelor specializate, a suferit arsuri de gradul I la mâna stângă și la nivelul feței. Pompierii militari paramedici din cadrul aceleiași subunități i-au acordat octogenarului primul ajutor calificat, transportându-l ulterior la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean. Echipajele de stingere au împiedicat extinderea flăcărilor la construcția din imediata apropiere, salvând, totodată, păsările din adăpost. În urma evenimentului, generat, probabil, de utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, a ars acoperișul adăpostului, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați.

C.R.