În zilele de 26 şi 27 aprilie, în zonele publice și spațiile verzi din municipiul Oradea au loc lucrări de deratizare, iar în vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort, va începe prima etapă a lucrării de dezinsecţie.

 

Primăria Municipiului Oradea anunță locuitorii orașului că, în zilele de 26 şi 27 aprilie se execută lucrarea de „Deratizare zone publice și spații verzi din municipiul Oradea”, în zonele publice și spațiile verzi din municipiul Oradea (parcuri, scuaruri, malurile Crișului Repede, malurile pârâurilor Peța, Sălbatic, Paris și pe domeniul public aferent asociațiilor de proprietari).

În zonele tratate, populația va fi avertizată prin fluturași de avertizare „Teren otrăvit” care vor fi amplasați la vedere. Se va folosi produsul Deration Pellet. Momelile vor fi amplasate în stații de intoxicare speciale care vor conține 40 grame de momeală. Reprezentanţii Primăriei atrag atenția asupra posibilelor incidente ce pot provoca intoxicarea animalelor domestice și a copiilor care se joacă în parcurile publice. În caz de ingestie accidentală, se solicită imediat sfatul medicului.

„Menționăm că prestatorul licențiat pentru a efectua aceste lucrări în municipiul Oradea este SC Coral Impex SRL, conform Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de deratizare, dezinsecție, dezinfecție a municipiului Oradea, cu nr. 197463/23.06.2017”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Oradea. În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare, care se va comunica prin presă.

De asemenea, tot în zilele de 26 şi 27 aprilie, începe etapa I a lucrării de dezinsecție în vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țântari, muște etc.) în faza de adult și larve. Lucrările se execută prin tratament la sol în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului Oradea. „Toxicitatea redusă a insecticidelor - Vectobac WG - substanța activă: Bacillus, utilizat pentru combaterea larvelor de tânțari și K’othrine Profi EC 250 - substanța activă: delthametrin pentru combaterea tânțarilor adulți, nu dăunează sănătății oamenilor și animalelor. Totodată, recomandăm populației să evite contactul insecticidului cu ochii”, transmite Primăria. În caz de timp nefavorabil, şi această lucrare se va amâna pentru o perioadă imediat următoare, care se va comunica prin presă.