Pentru fluidizarea traficului, de duminică, 10 septembrie, au intrat în vigoare o serie de modificări ale circulației rutiere, atât în Piața Emanuil Gojdu (Centrul Civic), pe strada Spiru Haret, cât și în intersecția străzii Independenței cu Piața 1 Decembrie.

Noile amenajări se impun ca urmare a reluării circulației tramvaielor prin zona centrală, începând de azi, 11 septembrie, odată cu începerea anului școlar.

Prin reluarea circulației tramvaielor prin zona centrală a orașului, se desființează atât sensul giratoriu ce fusese instituit provizoriu la capătul Podului Dacia, cât și sensul giratoriu de lângă fostul magazin „Făt Frumos”, urmând ca tramvaiul să aibă prioritate în toate intersecțiile cu căile rutiere. De asemenea, mașinile pot circula prin Centrul Civic peste plăcile de beton ale pasajelor aflate în curs de amenajare, făcându-și apariția noi benzi de circulație.

Se schimbă sensul unic pe strada Spiru Haret, revenindu-se la direcția de deplasare dinspre strada Independenței înspre Aleea Gojdu.

Circulația vehiculelor în Piața Emanuil Gojdu (Centrul Civic) se va modifica. Sensul de mers din strada Independenței - Piața Emanuil Gojdu - Calea Clujului se va face peste plăcile de beton ale pasajelor rutiere aflate în curs de amenajare, cu cedarea priorității în fața tramvaiului, la trecerea la nivel cu calea ferată. Din direcția străzii Independenței (Piața 1 Decembrie) se poate ajunge pe B-dul Magheru urmând direcția Calea Clujului - strada Râului - Calea Mareșal Averescu - Pod Dacia.

De astăzi, apare sensul de mers B-dul Magheru - Pod Dacia - Piața Emanuil Gojdu, cu bifurcație atât către strada Independenței, cât și spre Calea Clujului, peste plăcile de beton ale pasajelor rutiere în curs de amenajare, cu cedarea priorității în fața tramvaiului, la trecerea la nivel cu calea ferată. De pe Podul Dacia se poate vira și la dreapta, spre Aleea Gojdu. Apare sensul de mers Calea Mareșal Averescu - Piața Emanuil Gojdu, cu bifurcație atât către strada Independenței, cât și spre Calea Clujului, peste plăcile de beton ale pasajelor rutiere în curs de amenajare, cu cedarea priorității în fața tramvaiului, la trecerea la nivel cu calea ferată. Din Calea Mareșal Averescu autovehiculele pot vira și la dreapta, spre Podul Dacia.

În locul giratoriului, STOP lângă „Făt Frumos”

Din intersecția străzii Independenței cu Piața 1 Decembrie a dispărut sensul giratoriu. Și pe această rută tramvaiele își vor relua circulația. Vehiculele ce intră în intersecție dinspre Piața 1 Decembrie, din direcția străzilor Traian Moșoiu și Mihai Viteazul au STOP, fiind obligate să acorde prioritate atât tramvaiului, cât și vehiculelor ce intră în intersecție din strada Independenței. Vehiculele ce intră în intersecție din strada Independenței, pe direcția Pieței 1 Decembrie, trebuie să acorde prioritate tramvaielor.

Traseele liniilor de tramvai OTL

De la Podul CFR:

Linia 1N (Negru): Pod CFR - Olosig - Gara Centrală - Gojdu - Piața Unirii - Decebal - Pod CFR

Linia 1R (Roșu): Pod CFR - Olosig - Piața Decebal - Piața Unirii - Gojdu - Gara Centrală - Pod CFR

Linia 4N (Negru): Pod CFR - Olosig - Gara Centrală - Casa de Cultură - Nufărul

Linia 4R (Roșu): Pod CFR - Olosig - Piața Decebal - Poliția Municipiului Oradea - Universitate - Nufărul

Linia 8: Pod CFR - Piața Decebal - Poliția Municipiului Oradea - Ioșia - retur pe același traseu

Din cartierul Nufărul:

Linia 3N (Negru): Nufărul - Casa de Cultură - Piața Unirii - Piața Decebal - Olosig - Gara Centrală - Casa de Cultură - Nufărul

Linia 3R (Roșu): Nufărul - Casa de Cultură - Gara Centrală - Olosig - Piața Decebal - Piața Unirii - Casa de Cultură - Nufărul

Linia 4N (Negru): Nufărul - Universitate - Poliția Municipiului Oradea - Piața Decebal - Pod CFR

Linia 4R (Roșu): Nufărul - Casa de Cultură - Gara Centrală - Pod CFR

Linia 2: Nufărul - Universitate - Ioșia - și retur pe același traseu

Linia 2 va circula doar în orele de vârf (5.30 – 09.00 și 14.00 – 18.00), arată OTL. Liniile T3 și T7 vor circula în paralel cu tramvaiele în schimbul 1 și, dacă va fi nevoie, și în schimbul 2.