În perioada 28-30 mai, în Parcul 1 Decembrie - Istanbul Street Food Festival
La Oradea, în perioada 28-30 mai, va avea loc o nouă ediție a Istanbul Street Food Festival. Cu acest prilej, vizitatorii se vor delecta cu bucate orientale din țara cu una dintre cele mai bogate tradiții gastronomice.
Evenimentul culinar se va desfășura începând de vineri, 28 mai, de la ora 11.00, în Parcul 1 Decembrie, până duminică, 30 mai, la ora 22.00.
Cu o istorie lungă și bogată, bucătăria turcească se mândrește cu origini în Asia Centrală, Orientul Mijlociu și Balcani. Timpul i-a ajutat pe turci să combine și să armonizeze diverse arome și ingrediente ce au influențat chiar și bucătăria românească.
Turcia este o țară întinsă pe două continente și nu este de mirare că fiecare zonă are specialitățile ei. Sudul ne-a adus vestitul kebab, baclavaua și cataiful. Estul folosește din abundență măslinele și uleiul de măsline, evident datorită cultivării lor în zonă. Deloc surprinzător, de-a lungul malului Mării Negre, peștele este extrem de popular, iar în apropierea malurilor Mării Mediterane, Mării Egee și Mării Marmara legumele și verdețurile abundă la fiecare masă. Totodată, Anatolia este faimoasă pentru keskek, manti și gozleme.
Ca abordare generală, legumele precum fasolea, roșiile, vinetele și ardeii sunt vedetele bucătăriei turcești, alături de pătrunjel. Iar dulciurile folosesc din abundență fisticul, migdalele și nucile. Un alt preparat nelipsit de la mesele turcești este Ayranul, obținut din iaurt amestecat cu apă și sare, ocazional și cu mentă.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.