Ediţia 2021 a evenimentului-manifest Street Delivery se concentrează pe copilărie, adolescenţă şi recuperarea oraşului...

Potrivit organizatorilor, Street Delivery 2021 va reimagina oraşul ca pe o mare tablă de joc cu proiecte răspândite în cartiere şi recompuse online, dar şi la pas, aşa cum merită redescoperit oraşul. Identitatea vizuală Street Delivery 2021 aparţine Alinei Marinescu.

„Ediția a II-a a evenimentului manifest Street Delivery Oradea își anunță tema: anul acesta, Street Delivery își pune pantalonii scurți, ia mingea la subraț și desenează orașul așa cum am vrea să fie, cu tot ce-i nevoie aproape de casă. Accesibilizare, siguranță, locuri de joacă și de întâlnire. Strada mea - Orașul nostru”, anunță Maria Scripcă, manager Street Delivery Oradea.

Comunităţile vor fi provocate să găsească soluţii de convieţuire care să le facă viaţa mai bună, mai plăcută şi mai pregătită pentru situaţii de criză.

„Căutăm prin joc răspunsul la marile probleme ale orașului, acutizate de pandemie, și la marile lui lipsuri. Unde ne mai întâlnim? Unde mai mergem la școală? Cu cine mai avem voie să ne jucăm? Ce-a mai rămas din „hai afară”?... Ne uităm la oraș prin caleidoscopul copilăriei. Un loc unde ideile sunt jocuri și jocurile sunt serioase. Schimbăm perspectiva de la mare la mic. Batem străzile în căutarea unui oraș în care bunele practici sunt mărite cu lupa, reproduse, aplicate. Un oraș cu repere adoptate, cu spații deschise comunităților, un oraș văzut de copilul cu înghețată în mână, care vrea să alerge și să se joace”, menționează Maria Scripcă.

În 2021, Street Delivery va avea loc în zece orașe: București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacău, Craiova, Sibiu, Oradea și Chișinău, organizatori Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România.

„Vrem să dăm drumul la joc în strada și parcul Petőfi Sándor și pe malul Crișului, să vedem aceste spații prin ochii copiilor, cu abilitatea lor minunată de a transforma orice creangă, orice loc din stradă într-un regat fantastic. E timpul bucuriei, al (re)descoperirii și al recuperării”, mai transmit organizatorii.

Pentru a fi la curent cu programul şi alte detalii referitoare la eveniment, puteți accesa pagina de Facebook https://www.facebook.com/streetdeliveryoradea

De menționat că toate evenimentele din cadrul Street Delivery vor respecta regulile de protecție împotriva Covid-19.