Utilajele de deszăpezire ale RER au ieşit pe străzile din Oradea încă de la ora 6.40, pentru a împrăştia material antiderapant. În judeţ, potrivit Consiliului Judeţean Bihor, la amiază niciun drum nu era impracticabil sau închis circulaţiei.

 

Având în vedere căderile de zăpadă, echipajele RER au început operațiunea de deszăpezire luni, 19 martie, încă de la ora 6.40, când au ieşit nouă utilaje de împrăştiat material antiderapant solid și lichid, acționând pe urgenţa I și II. „În momentul de față se acționează pe urgența II, iar în funcție de evoluția și intensitatea căderilor de zăpadă se va trece și pe urgența III”, anunţa, ieri, la amiază, RER Oradea.

Reaminitim că în municipiul Oradea au fost stabilite patru urgențe pentru cele 882 de artere de circulație. Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgenţa II presupune intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa III vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa IV toate străzile neasfaltate din municipiu.

„Primăria Oradea roagă cetăţenii să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea. Reamintim că Poliția Locală poate aplica, pentru nerespectarea acestor obligaţii, sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 500-2000 lei pentru persoane fizice şi 1500-2500 lei pentru persoane juridice”, se menţionează într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Pe de altă parte, Consiliul Judeţean Bihor a anunţat, ieri, la amiază, că „după ninsorile și ploaia înghețată din noaptea de 18 spre 19 martie 2018, toate utilajele companiilor responsabile cu deszăpezirea pe cele cinci zone ale județului Bihor și-au desfășurat activitatea de deszăpezire și curățare a drumurilor județene aflate în administrarea Consiliului Județean Bihor, conform graficelor stabilite prin contract. La această oră nu există drum închis sau nepracticabil”.