Curtea de Apel Oradea a anunţat astăzi decesul primului magistrat care a ocupat funcția de președinte al instituției, judecătorul Maria Ileana Muțiu.

„Colectivul Curții de Apel Oradea anunţă cu profund regret trecerea în nefiinţă a doamnei judecător Maria Ileana Muțiu, primul președinte al Curții de Apel Oradea, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, doctor în drept şi conferențiar universitar al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Oradea, cu o carieră în magistratură de aproape 40 de ani, un om de înaltă ţinută morală şi profesională.

Va rămâne în memoria tuturor prin devotamentul, profesionalismul şi integritatea cu care şi-a dedicat întreaga viaţă actului de justiţie.

A contribuit cu pasiunea unui practician desăvârşit la formarea multor generaţii de jurişti care au urmat cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Oradea, deschizându-le acestora calea spre frumuseţea şi complexitatea dreptului civil, fiind pentru aceştia un model de conduită şi profesionalism”, se arată în comunicat.