Începând de miercuri, 21 aprilie, traficul rutier de pe Drumul Județean 792 A va fi deviat în localitățile Husasău de Tinca și Belfir, din cauza unor lucrări la două poduri. Traficul va fi permis pe traseele ocolitoare amenajate în apropiere doar autovehiculelor care au masa totală de 7,5 tone.

Vehiculele care depășesc 7,5 tone vor avea variantă ocolitoare pe DN79, pentru cei care vor să ajungă din Oradea spre Tinca, prin localitatea Salonta pe DJ795. Traficul în sens opus, Tinca - Oradea, se va realiza tot pe varianta rutei ocolitoare DJ795 - DN79.

În Husasău de Tinca, podul din apropierea sediului Primăriei, de la km  48+839 al DJ 792 A, care trece peste Valea Nouă, va fi reparat capital, fiind închis pe perioada execuției. Ruta alternativă va porni din DJ792A și va merge pe o stradă din localitate unde au fost amenajate două poduri provizorii peste pârâul Gurbediu (Valea Nouă) și Fonău. Traseul continuă pe strada 9 și pe strada 12, după care se revine în DJ792A.

Înainte de intrarea în localitatea Belfir, venind dinspre Leș, pe DJ792A, traficul va fi deviat din cauza faptului că podul actual de la km 39+147 va fi demolat și reconstruit. Paralel cu acesta a fost amenjat un pod provizoriu.

Cele trei poduri provizorii  au o lungime proiectată de 13,50 m și o lățime de 5,25 m (parte carosabilă și trotuare), circulația desfășurându-se cu restricții privind îngustarea carosabilului la o singură bandă pe sens. Restricțiile de circulație ar urma să se ridice la sfârșitul lunii iunie.  Lucrările fac parte din proiectul „ Reparații capitale și refaceri poduri pe DJ 792A - Leș - limită județ Arad ” care prevede lucrări capitale/refaceri la 6 poduri. În acestă etapă sunt prevăzute lucrările la podurile din Husasău de Tinca și Belfir, iar în cursul acestui an urmează lucrări și la celelalte poduri. Valoarea totală a proiectului este de 12.098.114,78 lei (+TVA), iar de execuția lucrărilor este responsabilă asocierea de firme: SC Dumexim SRL, SC Tisoti Exim SRL, SC Industrial Construct Ardeal SRL.