Sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” (Cetatea Oradea, Corp B, etaj I), din cadrul Muzeului, găzduiesc, începând de sâmbătă, 4 ianuarie, expoziția personală a unui reputat artist fotograf din Italia „Maramureșul văzut de artistul fotograf Virgilio Bardosii”.

Expoziția cuprinde 48 de fotografii artistice realizate în diferite zone pitorești ale Maramureșului, grupate pe mai multe cicluri. Acestea au fost realizate de către artistul fotograf italian Virgilio Bardossi în Maramureș.

Vernisajul expoziției a avut loc în prezența autorului și a unui public numeros, sâmbătă, 4 ianuarie, la ora 11.00. Acesta a fost salutat de reprezentantul Muzeului, dr. Augustin Țărău, care l-a invitat pe artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art” (AIEFA) să modeleze vernisajul. Lucrările au fost prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, care a apreciat nivelul artistic al exponatelor și a modului lor de prezentare. În continuare a fost invitat să ia cuvântul artistul fotograf expozant care a mulțumit pentru posibilitatea de a expune în Oradea și a povestit despre locurile unde au fost realizate fotografiile. În încheiere, Ștefan Tóth a înmânat artistului fotograf Virgilio Bardossi primul Certificat de patronaj al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Momentele muzicale au fost oferite de artiștii formației „Duo Varadiensis” - Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă), respectiv artistul fotograf Radui Elemér membru AIEFA (chitară). Expoziția artistului fotograf Virgilio Bardossi, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe data de 29 ianuarie 2020, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 9:00 - 17:00 (luni închis).