Peste 200 de motociclişti au defilat pe principalele artere ale Oradiei sâmbătă, 17 aprilie, deschizând astfel sezonul oficial. Parada a fost cu atât mai importantă cu cât, anul trecut, din pricina restricţiilor impuse de pandemie, evenimentul nu a putut fi organizat.

„După un an 2020 dificil şi plin de restricţii, cluburile moto din Bihor, cu sprijinul autorităților publice locale , reiau campania de prevenire a accidentelor rutiere Respect în Trafic, cu primul eveniment al anului: deschiderea sezonului moto 2021”, au transmis organizatorii în invitaţia oficială. Aceştia au anunţat că la eveniment poate participa oricine doreşte, dar se vor respecta cu stricteţe măsurile de siguranţă. Şi s-au ţinut de cuvânt. Întâlnirea motocicliştilor a început în jurul orei 11.00, la sediu GWP-BMW Oradea. După ce s-au adunat primii 100 participanţi, au fost închise porţile. Cei prezenţi au fost rugaţi să poarte mască de protecţie sau cagulă. Restul doritorilor, strânşi din mai multe judeţe, au fost invitaţi să se alăture paradei pe parcursul traseului. Cei peste 150 de doritori au aşteptat astfel pe diferite porţiuni din zona Calea Clujului, până la ora 12.00, când s-a dat startul pe traseul oficial.
Motocicliştii au circulat pe Bulevardul Magheru, strada Republicii, strada Traian Moşoiu, Parcul 1 Decembrie, dar şi pe străzi ca Ştefan Cel Mare, strada Podului, bulevardul Decebal, strada Avram Iancu, Calea Aradului. Evenimentul de sâmbătă a fost organizat de Hawks RC, Invictus Oradea si Black Eagles, şi a reunit motociclişti din mai multe judeţe.