Pompierii militari bihoreni îi îndeamnă pe cei mici și pe cei mari deopotrivă să se bucure de jocurile de iarnă, evitând activitățile care le-ar putea pune viața în pericol.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor atrag atenţia cetățenilor asupra pericolului la care se expun prin practicarea activităţilor de agrement pe suprafaţa îngheţată a râurilor, iazurilor, lacurilor, barajelor şi canalelor colectoare din judeţ, întrucât gheaţa poate ceda în orice moment, periclitându-le viaţa.

„Astfel, pentru preîntâmpinarea unor evenimente ce se pot solda cu consecinţe tragice, recomandăm părinţilor să le explice copiilor riscurile pe care le implică plimbările sau jocurile practicate pe suprafaţa îngheţată a apelor, interzicându-le astfel de activităţi, supraveghindu-i în permanenţă sau angrenându-i în jocuri specifice acestei perioade, care pot genera bucurii, nu și riscuri de accidentare.

Totodată, având în vedere faptul că straturile de gheaţă de la suprafaţa lacurilor sunt înşelătoare, părând a fi mult mai groase decât sunt în realitate, îi sfătuim pe pescari să evite pescuitul la copcă, înlăturând astfel riscul de înec în urma prăbușirii sub stratul subţire de gheață.

De asemenea, recomandăm bihorenilor să îndepărteze zăpada și gheața de pe trotuarele din curți și de pe cele din fața caselor și blocurilor, pentru a preîntâmpina eventualele evenimente nedorite”, se afirmă într-un comunicat al ISU Bihor semnat de maiorul Camelia Roșca.