Concursul de dans sportiv German Open Championship desfăşurat la Stuttgart a ajuns anul acesta la a 32-a ediție, fiind o întrecere de mare însemnătate pentru dansul sportiv mondial.

An de an, perechile participante susțin în mijlocul verii o adevărată probă de foc a măiestriei sportive, din dorința de a-și afla nivelul într-o ierarhie relevantă la nivel mondial. Cei mai mulți sportivi își planifică anul competițional în funcție de acest eveniment. În lumea lor există „înainte de GOC” și „după GOC”, ca un fel de bornă reper a existenței de sportiv.

Pentru Clubul Sportiv „Exclusive”, Oradea, participarea la ediția de anul acesta a fost una de success, perechile sale fiind bine cotate de comisiile de arbitraj, obținând clasări onorabile la diferite categorii de concurs.

Perechea Paul Ioan Pascar („Exclusive”, Oradea) şi Mădălina Diana Rafa („Latino Angels”, Dej) s-a calificat în semifinala competiției și clasat pe locul al 12-lea la categoria Open Standart, Junior 1. Aceeași pereche a obținut locul 18 în competiția de 10 Dansuri, Junior 1 și locul 60 în competiția Open Latin, Junior1.

Perechea  Șerban Constantin Clit („Exclusive”, Oradea) și Reif Isabela(„Rus Team”, Baia Mare) a participat la competiția Open Standart Junior 2, unde a ocupat locul 47 din 97 de perechi, şi la competiția Youth Standart unde a ocupat locul 104 din 144 de perechi. Este de menționat că perechea este încă la o categorie de vârstă mai mică - Junior 2, dar au participat și la catogoria de vârstă imediat superioară -Youth, pentru a dobândi mai multă experiență competițională.

Perechea Marc Andrei Lorincz și Roxana Carina Luncan (ambii legitimați la „Exclusive”, Oradea), a participat la concursul Open Latino, Junior 2, unde a ocupat locul 71 din 135 de perechi participante.

Admiram curajul şi combativitatea perechilor Șerban Clit-Reif Isabela și Andrei Lorincz-Roxana Luncan, care deși sunt perechi de clasă C care concurează la competiții de Open Basic cu mult success, au avut determinarea de a participa la o competiție Open (de cel mai înal nivel) și au obținut locuri bune. Perechea de clasă B, Paul Pascar și Mădălina Rafa concurează la competiții Open din primăvara acestui an și a obținut deja o calificare în semifinala GOC și o calificare în sferturile de finală GOC, ceea ce le dă un motiv în plus pentru a parcurge mai departe etape ale carierei de dansator de dans sportiv la cel mai înalt nivel.

Antrenorii perechilor au fost Veszi Oana și Florin Culda de la („Exclusive” Oradea), Vlad Pâslariu („Latino Angels”, Dej); coordonatorul Lotului Național de Standart Juniori 1 al României, Alexandru Rusu; antrenorii de la Lotul Național de Standart, Junior 1, Catia Vanone, Genny Favero, Gioia Cerasoli, Pietro Braga; antrenorii colaboratori ai clubului „Exclusive”, Kristina Horvatova, Eliska Lencesova și Radovan Kurinec.