Orădenii care în cursul zilei de ieri şi-au făcut cumpărăturile la hypermarketul Selgros au avut şansa să asiste la o demonstraţie culinară susţinută de cunoscutul maestru Jakob Hausmann.

 

Evenimentul gastronomic s-a desfăşurat pentru prima dată la Oradea, conducerea Selgros propunându-şi să organizeze astfel de evenimente cât mai des. Alături de demonstraţia culinară a lui Jakob Hausmann, cei prezenţi au asistat şi la o prezentare de vinuri, alături de somelierul Eduard Jakab. Show-ul gastronomic a debutat cu prezentarea a trei reţete, maestrul bucătar dezvăluind câteva secrete ale meseriei pe care o practică de câteva decenii. Primul preparat pregătit penru cei prezenţi a fost o lipie cu praz, care a fost servită cu un vin resling. Apoi, orădenii au gustat din ficăţelul de pasăre, încropit în câteva momente de celebrul bucătar. În final, spectacolul culinar s-a încheiat cu o gustare a unui desert care se numea "vis de zmeură". Jakob Hausmann le-a recomandat gurmanzilor să nu le fie frică dacă nu respectă reţeta, succesul unei gustări ţine şi de imaginaţia, şi de curajul fiecăruia. "Aceste evenimente se adresează, cu precădere, clienţilor gastronomi, personalului de la pensiuni, restaurante, cantine. Peste 100 de persoane au răspuns invitaţiei noastre. Dorim să organizăm cât mai multe astfel de evenimente gastronomice. Avem deja programată o acţiune similară în cursul lunii decembrie", ne-a declarat Amalia Ţurcanu, director magazin.