Se spune că tot ce e frumos se termină repede! Într-o postare recentă pe pagina de Facebook a florăriei Florius Art, Marius Sabău anunță că părăsește Oradea.

Florarul Marius Sabău a găsit de fiecare dată o modalitate de a-i impresiona pe orădeni și de a-i atrage spre micul său chioșc de pe malul Crișului Repede. De fiecare dată, mica grădină pe care a amenajat-o în Parcul Libertăţii era plină de flori de sezon, atrăgând sute de vizitatori. Astfel, primăvara acest spațiu era plin cu lalele, narcise și zambile viu colorate, iar vara, alte flori de sezon își făceau loc în grădina amenajată pentru orădeni. Anul trecut, în iulie, Aleea Anna Marossy din Parcul Libertății a devenit una dintre cele mai frumoase și colorate zone ale orașului, prezența miilor de crini regali, alb și mov, dar și a hortensiilor fiind o adevărată încântare pentru toți trecătorii. Florarul a adus în parc și un foişor şi o pianină, pianina aflându-se la dispoziţia oricărui artist dornic să-și etaleze talentul. În aprilie anul trecut, florarul și-a extins grădina colorată şi pe Bulevardul Dacia. Bunici cu nepoţi se opreau frecvent să admire zambilele roz şi mov înfrăţindu-se cromatic cu narcisele galbene şi lalelele vineţii şi roşii.

Într-o postare recentă pe pagina de Facebook a florăriei Florius Art, Marius Sabău anunță că părăsește Oradea:

„În modul cel mai conştient azi (miercuri, 26 februarie – n.r.), la ora 17.00, am decis că e destul, atât a fost şi vă mulţumim frumos. De acum încolo, totul va decurge altfel din toate punctele de vedere: dezvoltare, înflorire. Şi-n viaţă totul e-ntr-o continuă schimbare, mişcare, nimic nu este bătut în cuie. Viaţa în sine e o continuă fluctuaţie, mişcare de energie. Dacă îi ridici bariere, ziduri, acestei fluctuaţii, este fapt comis împotriva vieţii. Urmăm cursul vieţii şi noi şi tot ce ne înconjoară, şi tot ce lăsăm în urma noastră, aici, în Oradea, ne reprezintă, nici mai mult nici mai puţin. Când oferi, primeşti. Singura busolă pe care o folosim e iubirea şi, în momentul de faţă, ne arată o altă direcţie... De azi, începând, această pagină va fi în totalitate administrată de o altă persoană de încredere. A fost frumos, a fost bine şi voios!”, este mesajul semnat de Marius, Fruzsi (soția lui) şi colegii.

Cert e că în cei 13 ani cât a activat în Oradea, florarul Marius Sabău şi-a pus amprenta pe oraş, într-o manieră care a bucurat, zilnic, mii de orădeni. De-acum încolo, Marius va locui în Ungaria, lângă Budapesta, unde va continua să-și practice meseria de florar, care i-a adus atâtea bucurii și satisfacții.