Pompierii bihoreni au intervenit, joi, pentru stingerea celui de-al doilea incendiu produs, în interval de două săptămâni, din cauza unui televizor lăsat sub tensiune.

 

Potrivit mr. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU “Crişana”, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul cu privire la izbucnirea unui incendiu la o locuință situată în localitatea Tinăud, moment în care, la adresa indicată, au fost mobilizați cu operativitate, pompierii militari din cadrul Stației Aleșd, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă.

Incendiul, care se manifesta la dormitorul casei, a fost localizat și lichidat în limitele găsite, în aproximativ 20 minute, echipajele de pompieri reușind să împiedice extinderea flăcărilor la întreaga locuință.       Pagubele înregistrate în urma evenimentului au constat în materiale textile, un televizor și elemente de mobilier aflate în încăperea afectată de incendiu. Din fericire, nu au existat persoane rănite. În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” recomandă bihorenilor respectarea următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor: când plecaţi de acasă, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric; în cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când petreceţi mai mult timp în afara casei; nu utilizaţi instalaţii și aparate electrice uzate, defecte sau improvizate, cu conductori neizolaţi, prize sau întrerupătoare cu defecţiuni, siguranţe necalibrate, doze sau derivaţii fără capace de protecţie; pentru remedierea defecţiunilor la instalaţii și aparate electrice și pentru verificarea  periodică a instalaţiilor electrice apelaţi numai la personal autorizat; nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin racordarea mai multor consumatori mari (radiatoare, plite electrice, aeroterme, boilere, aparate de aer condiţionat și altele asemenea) din aceeași priză, în același timp; nu utilizaţi aparatele electrice cu mâinile ude și nu trageţi de cablu pentru debranșarea lor.

Păstraţi la îndemână un stingător cu pulbere şi verificaţi valabilitatea acestuia. În cazul în care asistaţi la un incendiu electric, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului. Apelaţi numărul de urgenţă 112.