Ministerul Dezvoltării a anunţat că au fost semnate, miercuri, 22 iunie, contractele de execuție a lucrărilor pentru creșa și baza sportivă de la Beiuș, bazele sportive de la Sântandrei, Dobrești și comuna Drăgești. Totodată, vor fi demarate trei investiții noi în Borș, Biharia și Tăuteu.

În Dobrești și Tășad, comuna Drăgești, poate fi demarată construcția noilor săli de sport cu etaj și gradene încăpătoare pentru 180 spectatori, ale căror finanțare, în valoare totală de peste 14 milioane de lei, este asigurată de Ministerul Dezvoltării. În Sântandrei va putea fi, de asemenea, demarată construcția sălii de sport, care va fi marcată și dotată corespunzător pentru meciuri de handbal, volei, baschet și tenis, pentru care Ministerul Dezvoltării asigură o finanţare de peste 2 milioane lei.

După Oradea și Marghita, creșa din Beiuș, împreună cu o bază sportivă de tip 2 din municipiu, va putea fi construită după semnarea de miercuri, 22 iunie, a contractului de execuție. Cele două investiții din municipiu au primit finanțare în valoare de 16,5 milioane de lei. „În cadrul programului guvernamental de construire de creșe, Ministerul Dezvoltării va construi creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul, unde cei mici vor avea și spațiu amplu de joacă în aer liber”, a menţionat miniatrul Cseke Attila.  

Ministerul Dezvoltării a aprobat miercuri și finanțarea, în valoare de 30 milioane de lei, pentru construcția unui nou bazin de înot didactic la Borș. „Această investiție va contribui la un mod de viață sănătos, oferind posibilitatea ca cei mici să învețe să înoate de la o vârstă fragedă. Bazinul va fi accesibil și orădenilor”, a declarat Cseke Attila.

Noua construcție va avea un bazin de înot de 25x15,4 m, cu 6 culoare de înot. Complexul va fi dotat cu sală de forță și una pentru gimnastică aerobică, precum şi vestiare moderne. Proiectul respectă prevederile regulamentului Federației Române de Natație și Pentatlon Modern pentru omologarea bazinelor din categoria celor didactice. După cursuri, bazinul va putea fi folosit de publicul larg și pentru organizarea unor evenimente cu locuri în gradene pentru 124 spectatori.

Pe de altă parte, Ministerul Dezvoltării a aprobat miercuri, 22 iunie, finanțarea necesară, în valoare de 10 milioane de lei, pentru construirea unei noi baze sportive la Biharia, care va fi prevăzută cu un teren de fotbal, dar și unul multifuncțional. Lângă terenurile de sport, baza sportivă va avea și o clădire cu vestiare și dușuri moderne, punct de prim ajutor și loc pentru depozitarea materialelor sportive. Gradenele vor avea 500 de locuri și construcția va fi dotată cu iluminat nocturn.

De asemenea, Tăuteu a primit finanțare în valoare de aproape 3 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru construcția unei baze sportive cu teren multifuncțional pentru tenis, volei, handbal și baschet.