Femeia de 52 de ani care fusese internată marți la Spitalul Municipal nu are coronavirus. În noaptea dintre marți și miercuri, un bărbat care a venit din Italia, dintr-o zonă aflată în carantină, și care nu prezintă simptome, a fost transportat la Spitalul Municipal unde este izolat până la aflarea rezultatului analizelor.

Ceea ce spuneau medicii de la Spitalul Municipal a fost dovedit și de analizele Spitalului Victor Babeş din Timişoara. Femeia de 52 de ani, internată marți la Infecțioase, nu are coronavirus, motiv pentru care va fi externată și se va trata acasă.

Între timp, însă, un bărbat de 50 de ani, din Neamț, a fost luat cu ambulanța și transportat la aceeași secție de la Spitalul Municipal. Bărbatul lucra ca șofer într-o zonă din Italia afectată de coronavirus și a vrut să se întoarcă acasă pe la Vama Borș. Chiar dacă nu prezintă simptome de niciun fel, a fost urmată procedura standard, astfel că este în prezent la Spitalul Municipal în izolare. I-au fost prelevate probe biologice și trimise la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, urmând ca astăzi să se cunoască rezultatele.

În Bihor sunt însă mai mulți elevi și profesori izolați la domiciliu.

„Avem un prim echipaj format din 4 elevi și doi profesori de la Colegiul Național „Avram Iancu” din Ștei care au venit din Italia, dintr-o zonă neafectată. Sunt izolați la domiciliu. În această seară (n.r. miercuri, 26 februarie) trebuie să sosească 2 profesori și 4 elevi plecați în străinătate într-un proiect Erasmus. Tot de la Colegiul Național „Avram Iancu” din Ștei avem elevi care vor sosi din Turcia. Mai avem 16 elevi în Portugalia în stagiu de practică, care se vor întoarce în luna martie. În total, la ora actuală, avem 15 elevi și 6 cadre didactice izolați la domiciliu”, a spus într-o conferință de presă, șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Alin Novac-Iuhas.