Sub genericul „Tramvaiul Centenarului Marii Uniri”, ieri, a avut loc inaugurarea unei expoziții de desene organizată de OTL în parteneriat cu Liceele Teoretice Onisifor Ghibu şi Aurel Lazăr din Oradea.

Expoziţia, parte a unui proiect educativ amplu, intitulat „Arc peste timp”, s-a desfăşurat în... tramvai. Desenele elevilor de la unităţile şcolare din întreg judeţul, premiate în cadrul concursului „Marea Unire văzută prin ochi de copil”, au fost expuse pe gemuri, în interiorul tramvaiului şi au putut fi admirate de orădenii care au călătorit cu tramvaiul luni, 19 noiembrie, între orele 11.00 şi 12.30, pe traseul Nufărul - Pod CFR.

Elevi de la Liceele Teoretice Onisifor Ghibu şi Aurel Lazăr din Oradea, împreună cu un grup de elevi de la Liceul Teologic Baptist Emanuel, deopotrivă de inimoşi, acompaniaţi de un chitarist, au oferit călătorilor un spectacol inedit, alcătuit din cântece patriotice, printre care amintim: Tu, Ardeal, Treceţi, batalioane române, Carpaţii, Transilvanie frumoasă, Doamne, ocroteşte-i pe Români, Andrii Popa etc.

Eforturile tinerilor nu au rămas nerăsplătite. Călătorii, unii, trecuţi de prima tinereţe, au avut lacrimi în ochi, iar copiii, mai curajoşi, s-au alăturat grupului de elevi şi au cântat împreună, fiind răsplătiți cu aplauze la finalul fiecărui cântec.