Biblioteca Universității din Oradea a fost luni, de la ora 12.00, gazda expoziției personale a conferențiarului Gh. Radu Emil Mărieș de la Facultatea de Arte.

 

Expoziția „Implicațiile materialelor plastice în designul articolelor sportive de înaltă performanță” s-a bucurat de prezența a aproximativ 40 de persoane.

„Ce vedeți aici este o parte din munca mea și vreau să vă spun că după atâția ani încă îmi mai place ceea ce fac. Aici sunt aplicații ale cercetărilor mele care sunt folosite de firme importante care fac echipamente sportive”, a spus Gh. Radu Emil Mărieș.

Expoziţia a fost vernisată de Diana Ștef - designer. „Îi mulțumesc profesorului Mărieș pentru cunoștințele pe care le-am acumulat aici cât timp mi-a fost profesor. De la el am învățat cât sunt de importante proprietățile materialelor pentru noi, designerii. Calitatea, confortul și performanța sunt esențiale în crearea a ceva de succes”, a spus, printre altele, Diana Ștef.

Echipamentul de schi alpin, snowboard, patine cu rotile, ciclism, atletism, dar şi orice alt echipament de sport este proiectat de oameni pentru oameni, şi trebuie să asigure atât securitatea consumatorului, cât şi performanţe excelente pentru profesionişti şi pentru amatori. Scopul expoziţiei l-a constituit mediatizarea importanței impactului și a performanțelor pe care le au materialele plastice și compozite în designul și în fabricarea articolelor sportive de înaltă performanță. Expoziţia a fost urmată de vizionarea lucrărilor expuse şi de discuţii libere cu autorul. Lucrările vor fit expuse timp de o săptămână şi vor putea fi vizionate în holul principal al Bibliotecii Universităţii din Oradea.