Teatrul Arcadia găzduiește, în aceste zile, expoziția de postere „Fii curajos, nu îi lăsa în mintea ta”, dedicată copiilor care s-au confrunat de-a lungul timpului cu situații de bullying.

Expoziția este rezultatul muncii a șase elevi de la diferite școli orădene, care au participat în această vară la activitățile „Mesagerii antibullying”, organizate de psihologul Ioana Drugaș în cadrul Drugas Club.

„Activitățile au avut ca scop formarea unor credințe sănătoase și descoperirea unor valori curajoase, necesare pentru o atitudine eficientă împotriva fenomenului bullying ce se instalează în mediul școlar. Copiii au reușit să găsească diverse remedii împotriva bullyingului, le-au corelat cu propriile lor pasiuni, de la fotbal sau drumeții, la pian, dans, sau echitație, și au creat posterele... soluțiilor. De asemenea, copiii și-au asumat misiunea de a fi mesageri antibullying în școala lor”, menţionează reprezentanţii Teatrului Arcadia.

Potrivit acestora, expoziția de postere a fost prezentată sub forma unui traseu itinerant, în șase pași.

Inaugurarea expoziției a avut loc joi, 14 septembrie. Grupuri organizate de elevi au parcurs itinerariul propus, au primit explicații la fiecare pas, și au beneficiat de o discuție interactivă cu psihologul Ioana Drugaș și expozanții.

Expoziția va rămâne deschisă până în data de 22 septembrie și este accesibilă gratuit tuturor copiilor interesați de acest subiect.