Serviciul de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă Bihor funcţionează, în continuare, cu un medic pe tură, astfel că oamenii sunt nevoiţi să stea la rând ore în şir. Situaţia va rămâne neschimbată cel puţin încă două săptămâni, până după 15 iulie, când vor fi reluate negocierile pentru aducerea unui medic din alt judeţ...

Directorul Casei Judeţene de Pensii Bihor, Leontin Ţîrle, ne declara săptămâna trecută că a început demersurile pentru a aduce un alt medic expert din alt judeţ, cele mai mari speranţe îndreptându-se în acel moment spre Arad.

"Am informat Casa Naţională despre situaţia în care ne aflăm, poate reuşim să mai aducem o persoană de undeva din alt judeţ. Problema este că nu prea mai există medici cu o astfel de specializare, lipsa de personal în acest domeniu fiind o problemă cu care se confruntă întreaga ţară. Avem o speranţă de la Arad, însă directoarea Casei Judeţene de Pensii Arad se află în concediu în momentul de faţă. Luni (n.r. - 29 iunie), revine la serviciu şi atunci vom relua discuţiile, poate vom găsi înţelegere să ne delege o persoană măcar câteva zile pe săptămână, dacă va fi posibil", ne declara săptămâna trecută Leontin Ţîrle.

Din păcate, cum ne aflăm deja în perioada concediilor, demersurile bat pasul pe loc încă cel puţin două săptămâni, cât timp se află în concediu anumite cadre medicale de la Comisia de Expertiză din Arad, care ar putea intra în discuţie pentru un transfer la Oradea. "Am discutat cu conducerea Casei de Pensii din Arad, însă doctoriţele de la Comisia de Expertiză sunt încă două săptămâni în concediu şi nu am primit niciun răspuns. Vom reîncepe discuţiile după 15 iulie. Până atunci, ne descurcăm, ce-i drept mai greu, cu cei doi medici pe care-i avem la dispoziţie, de la Beiuş şi Marghita", ne-a declarat ieri Leontin Ţîrle.

Începând din data de 22 iunie, programul de lucru al Serviciului de Expertiză Medicală este redus, după cum urmează: Oradea: de luni până joi, de la ora 8.00 până la ora 16.00, vineri - închis; Marghita: vineri, de la ora 8.00 până la ora 14.00; Beiuş: de luni până joi, de la ora 8.00 până la ora 15.00, iar vineri, de la ora 8.00 până la ora 14.00.