La Complexul President din Băile Felix, va avea loc joi, 19 septembrie, evenimentul de lansare a proiectului ,,Good Chefs Oradea”, sprijinit de Consiliul Județean Bihor, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte și Agenția de Management a Destinației.

Reprezentanții industriei ospitalității și ai furnizorilor de produse și servicii gastro și conexe din județul Bihor se vor reuni, pentru prima dată, în cadrul evenimentului de lansare a proiectului ,,Good Chefs Oradea”, ce va avea loc joi, 19 septembrie, de la ora 18.00, la Complexul President din Băile Felix.

Detalii despre eveniment au fost oferite ieri, într-o conferință de presă, la care au fost prezenți cei patru inițiatori ai proiectului – Nicolae Pop, președintele Asociației Culturale D’art Oradea, Radu Silaghi, Babics Laszlo și Ciprian Urs, antreprenori pasionați de gastronomie, Ioan Șora, președintele Asociației Comunelor din România – filiala Bihor, dar și Simona Bișboacă, manager Phenalex, Cosmin Petru Herpuț, manager Inox Line Distribution și Claudiu Toncean, manager TEC.

,,Așteptăm undeva la 300 de participanți, care vor fi incluși, ulterior, într-o bază de date, ce va fi făcută publică în cel mai scurt timp, probabil pe site-ul propriu”, a anunțat Nicolae Pop, adăugând că se dorește inclusiv promovarea învățământului profesional dual cu specializările de bucătar și cofetar-patiser.

„Banii adunaţi vor constitui venit pentru bursele care vor fi acordate elevilor celor două clase de învăţământ profesional dual”, a precizat Nicolae Pop. Potrivit acestuia, Asociația Culturală D’Art și-a propus să înființeze și o academie gastronomică, ,,Good Chefs Academy”, care ar putea să funcționeze de anul viitor, și care va oferi cursuri de formare și certificare recunoscute în UE pe segmentele de bucătar și cofetar – patiser.

Una peste alta, în cadrul evenimentului de joi va fi promovat turismul durabil din județul Bihor, prin evidențierea obiectivelor turistice și a produselor alimentare tradiționale specifice fiecărei comune în parte. De asemenea, va fi promovată stațiunea Băile Felix, vor fi prezentați și promovați micii și marii producători locali de produse alimentare tradiționale și se va încerca stabilirea de parteneriate între producători, distribuitori și reprezentanți locali ai industriei ospitalității.

„Micii producători ajung greu vizibili pe piață. E important ca ei să se autorizeze, pentru că numai așa au posibilitatea să-și vândă produsele legal. Nu e greu să se autorizeze. Siguranța alimentelor, în speță a produselor de origine animală, e vitală, de aceea e important să aibă o colaborare permanentă cu DSVSA, pentru că e vorba despre siguranța celor care consumă produsele alimentare. Așadar, bunăvoință din partea autorităților există!”, a punctat Simona Bișboacă.

Programul de joi va reuni, printre altele, demonstrații de artă culinară, prezentări de tunici, muzică live, expoziție de artă plastică cu temă culinară etc. Meniul participanților va include bufet rece, bufet cald, vițel și berbec la proțap.

Evenimentul de lansare a proiectului ,,Good Chefs Oradea”, respectiv prima întâlnire de lucru a reprezentanţilor industriei ospitalităţii şi ai producătorilor/ distribuitorilor de produse/ servicii gastro şi conexe din judeţul Bihor, este organizat de Asociaţia Culturală D’Art Oradea şi Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT) România, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor (Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, Agenţia de Management al Destinaţiei) şi al Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Bihor, în parteneriat cu Phenalex - „Sănătate din inimă” şi Inox Line Distribution - „Calitatea nu este negociabilă”.

Deoarece numărul de locuri este limitat, participarea la eveniment se face exclusiv pe bază de invitaţie. Orice alte detalii referitoare la eveniment şi participarea la acesta se pot obţine la numerele de telefon: 0744-301.605 - Nicolae Pop, 0751-263.132 - Radu Silaghi, 0744-535.650 – Babics Laszlo și 0746-370.566 – Ciprian Urs.