După 77 de ore, 40 de minute și 43 de secunde, din cele 6 zile și 6 nopți pe care ar fi trebuit să le petreacă concertând încontinuu la pian, Thurzó Zoltán a renunțat din cauza unor probleme de sănătate. A devenit totuși singurul român care a cântat toate sonatele lui Mozart în același concert.

 

Pianistul orădean nu a reușit să doboare recordul care era de 127 de ore, 8 minute şi 38 de secunde. Zoli își propusese să cânte 130 de ore pentru a intra în Cartea Recordurilor. Anunțul a fost făcut vineri seară, pe Facebook.

„Regret să vă informez că din motive medicale experimentul a trebuit oprit. Mulțumesc pentru încurajare și pentru toate feedback-urile pozitive! Vă anunț cu regret că din motive medicale a trebuit să renunț la doborârea recordului. Mulțumesc pentru susținere și pentru toate gândurile pozitive”, a postat Thurzó Zoltán.

Anunțul a primit, în câteva ore, peste 650 de reacții și 300 de comentarii. Cele mai multe îl felicitau și îi urau sănătate.

Demersul lui Thurzo Zoltan merită apreciat mai ales pentru faptul că a strâns comunitatea locală la un loc și i-a imprimat curajul de a ținti sus.