Ieri, la restaurantul "Casa Ardeleană", s-a desfăşurat un program din cadrul proiectului "Dincolo de curriculum", iniţiat de Şcoala nr. 11, în colaborare cu Şcoala cu clasele I-VIII "Dimitrie Cantemir" şi intitulat "Cum să ne hrănim sănătos". La acţiune au participat elevii din clasa I C şi a III-a A, coordonaţi de învăţătoarele Florica Cîmpan şi Simona Lucaciu.

În cadrul proiectului a participat şi medicul Rozalia Crişan, împreună cu asistenta şcolii, Cornelia Staniş, având ca scop informarea corectă a elevilor despre o alimentaţie sănătoasă, precum şi despre virusuri şi alte boli transmisibile. Medicul a stabilit cu elevii câteva reguli de igienă ce trebuie respectate acasă şi la şcoală, dar şi care sunt alimentele cele mai sănătoase care trebuie consumate cu regularitate de către cei mici. De asemenea, copiii au aflat care sunt cele mai puţin sănătoase alimente şi chiar au efect nociv pentru sănătatea lor. Drept urmare medicul le-a recomandat şcolarilor să le evite pe cât posibil din alimentaţia de zi cu zi. "Cei mai mulţi copii din zilele noastre renunţă cu uşurinţă la a mânca fructe proaspete, consumând sucurile pline de aditivi şi coloranţi, precum şi produse tip fast-food. Este recomandat totodată să se consume cât mai multe fructe, legume şi bineînţeles cât mai multe produse naturale", a precizat asistenta medicală Cornelia Staniş. De asemenea, aceasta le-a explicat micuţilor cât de important este pentru sănătatea lor să se hrănească cu mâncare gătită acasă de bunica sau mama şi mai puţin cu semipreparatele care se găsesc din plin în magazine şi supermarketuri. Pentru a duce o viaţă cât mai sănătoasă, medicul le-a recomandat şcolarilor să-şi programeze timpul, astfel încât să acorde cât mai mult activităţilor din aer liber şi mai puţin pentru statul în faţa calculatorului, care nu-i va ajuta niciodată să se dezvolte din punct de vedere fizic într-un mod armonis. La sfârşitul activităţii, micuţii, îndrumaţi de cadrele didactice şi bucătăreasa restaurantului, au preparat o delicioasă salată din fructe, pentru a le demonstra că nu doar ciocolata şi alte produse care conţin din abundenţă zahăr au un gust foarte bun.